На Тернопільщині посилюють карантин через погіршення епідситуації

На Тернопільщині посилюють карантин через погіршення епідситуації

На Тернопільщині посилюють карантин через погіршення епідситуації
. Суспільне Тернопіль

З 17 червня на Тернопільщині посилюють карантин. Заборонили проводити масові зібрання, відвідувати приміщення закладів громадського харчування і спортивні зали. Таке рішення ухвалили на засіданні обласної техногенної комісії.

За словами голови облдержадміністрації Володимира Труша, Тернопільщина не переходить до нового етапу адаптивного карантину, а навпаки його посилює:

"Показники інцидентності в нас сягають 17 відсотків і більше. У шести районах області показник значно перевищує норму. Тому заборонили масові зібрання, роботу спортивних груп у закритих приміщеннях, обслуговування клієнтів у приміщеннях закладів громадського харчування".

У кафе та ресторанах можуть працювати тільки літні майданчики з дотриманням санітарно-карантинних норм. Також забороняють перевезення пасажирів при перевищенні посадкових місць; роботу закладів торгівлі, ТРЦ, якщо вони не можуть розмежувати потоки відвідувачів.

Труш також повідомив, що техногенним комісіям у Тернополі та в шести районах – Заліщицькому, Збаразькому, Козівському, Лановецькому, Тернопільському, Шумському – рекомендували ввести додаткові посилення карантину, які саме – комісії вирішують самостійно.

Головна санітарна лікарка області Оксани Чайчук каже, що норма захворюваності на COVID-19, встановлена Міністерством охорони здоров'я, – це не більше 12 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу на 100 тисяч населення.

На Тернопільщині посилюють карантин
Показники інцидентності на Тернопільщині за тиждень перевищують норму в шести районах та в Тернополі. Суспільне Тернопіль

"В області 73 пацієнти, у яких діагностували COVID-19, перебувають на стаціонарі. З них 19 – у важкому стані й підключені до апаратів ШВЛ або кисневих концентраторів. Найбільше хворих у 6-ти перелічених районах та в Тернополі", – повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Володимир Богайчук.

Богайчук наголошує, що мешканці області ігнорують карантинні заходи, організовують масові святкування, що призводить до радикального погіршення епідситуації.

Заборона масових заходів не поширюється на проведення зовнішнього незалежного оцінювання, – розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Ольга Хома. На засіданні техногенної комісії виділили 45 тисяч гривень, щоб закупити пробірки для лабораторних тестів інструкторам, які будуть на пунктах тестування.

За словами Хоми, ЗНО має відбутися з 25 липня по 17 серпня. У ньому візьмуть участь понад 10 тисяч абітурієнтів. Для проведення іспитів за кошти підприємців та волонтерів закупили засоби індивідуального захисту для інструкторів та учасників.

Що відомо:

На початок