В Харкові чорнобильці вимагають відкрити диспансер радіаційного захисту

В Харкові чорнобильці вимагають відкрити диспансер радіаційного захисту

В Харкові чорнобильці вимагають відкрити диспансер радіаційного захисту
.

Чорнобильці вимагають відкрити Харківський обласний диспансер радіаційного захисту для прийому планових пацієнтів і виключити лікарню з переліку опорних у боротьбі з СOVID-19.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, в акції беруть участь не менше 50 людей.

За їх словами, з квітня вони не можуть отримати планового лікування. В інших лікарнях, зі слів протестувальників, ці послуги для чорнобильців платні.

"Держава взяла обов'язок лікувати нас, в інших лікарнях як такого безкоштовного лікування немає, тільки у диспансері лікували безкоштовно. У мене пенсія 4 тисячі, на 4 тисячі я маю прожити, ліки купити... Ми за те, щоб відкрили лікарню для лікування", — сказав Анатолій Майоров, один з учасників акції.

Харківські чорнобильці зібрались біля диспансеру радіаційного захисту — просять відновити лікування
У Харкові протестують чорнобильці.

Директорка лікарні Ірина Пирогова телефоном сказала Суспільному, що не готова коментувати ці питання.

Минулої п'ятниці чорнобильці висловили свої вимоги заступнику очільника облдержадміністрації Олександру Скакуну. За результатами зустрічі чорнобильці розповіли, що їх питання вирішуватиметься в Києві.

Що відомо

  • 11 червня голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив, що для прийому хворих на COVID відкриють диспансер радіаційного захисту населення. Рішення мають ухвалити найближчим часом. За словами Кучера, відкрити ще один заклад необхідно, оскільки обласна інфекційна лікарня більш як два місяці бере на себе основне навантаження.
  • 12 червня представники чорнобильських організацій Харкова пікетували Харківську облдержадміністрацію.

Авторка: Софія Цвєткова

На початок