Затриманим за підозрою в держзраді виявився колишній командир очаківського 73-го центру — СБУ

Затриманим за підозрою в держзраді виявився колишній командир очаківського 73-го центру — СБУ

Затриманим за підозрою в держзраді виявився колишній командир очаківського 73-го центру — СБУ
Едуард Шевченко. Фото: ГУР

Служба безпеки України затримала співробітника Очаківської міської ради, якого підозрюють у співпраці з РФ. Затриманим виявився колишній командир 73-го морського центру Сил спеціальних операцій Едуард Шевченко.

Інформацію про це Суспільному підтвердило джерело в Службі безпеки України.

Як повідомили в СБУ, колишнього командира морського центру спеціальних операцій ЗСУ Едуарда Шевченка підозрюють у збиранні розвідданих для захоплення міста та вербуванні керівництва місцевої влади.

У прокуратурі Миколаївської області повідомили, що чоловік обіймав посаду радника міського голови. В Очаківській міській раді Суспільному прокоментували, що даної посади в штаті міськради немає. Станом на 7 березня міська влада особистість та посаду, підозрюваного в державній зраді співробітника, не підтвердили. Від офіційних коментарів щодо цієї справи відмовилися.

Хто такий Едуард Шевченко

  • Едуард Шевченко — у 2016-2017 роках обіймав посаду командира 73-го морського центру Сил спеціальних операцій. Учасник російсько-української війни. За успішне захоплення стратегічно важливого російського опорного пункту в селищі Ямпіль отримав звання капітана 1-го рангу. Лицар орденів Богдана Хмельницького II та III ступенів, повний кавалер ордена "За мужність".
  • З офіційної біографії військового відомо, що він народився 19 квітня 1977 на Камчатці та строкову військову службу проходив у Владивостоці.
  • У 2017 році військово-лікарська комісія діагностувала в Шевченка посттравматичний синдром та визнала його "обмежено придатним". На підставі цих висновків Шевченка перевели "в розпорядження Генштабу" та зняли з посад командира 73-го центру. Шевченко не погодився з таким рішенням та подав позов до адміністративного суду.
  • У 2018 році Одеський апеляційний адміністративний суд скасував постанову Очаківського міськрайонного суду. Шевченко продовжив службу у складі Військово-морських сил Збройних сил України.

Читайте також

На Миколаївщині сталося ще три випадки підриву на мінах — начальник ОВА

У Миколаєві подаватимуть воду з низьким тиском — водоканал

Російські війська обстріляли акваторію Очаківської громади

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок