Через негоду знеструмлено сотні населених пунктів у 9 областях

Через негоду знеструмлено сотні населених пунктів у 9 областях

Через негоду знеструмлено сотні населених пунктів у 9 областях
. УНІАН

В ніч з 13 на 14 червня внаслідок сильних опадів, поривів вітру було знеструмлено 348 населених пунктів у 9 областях. Про це повідомляє ДСНС.

А саме: Тернопільська – 83, Хмельницька – 83, Житомирська – 42, Запорізька – 35, Закарпатська – 31, Київська – 31, Чернівецька – 22, Кіровоградська – 15 та Дніпропетровська – 6. До відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Крім того, на території семи областей, а саме: Тернопільської, Чернівецької, Івано-Франківської, Запорізької, Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей внаслідок негоди сталося падіння 32 дерев, підтоплено 49 житлових будинки та частково пошкоджено покриття автодоріг протяжністю близько 2,5 км. Попередньо жертв та постраждалих немає.

За даними синоптиків гідрометцентру, 14 червня в Україні короткочасні дощі, грози, в західних та центральних областях подекуди град і шквали 15-20 м/с, в Карпатах значні дощі. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі 17-22°, вдень 24-29°, в східній частині 30-33°; у західних областях вночі 11-16°, вдень 20-25°.

Що відомо

  • Центр громадського здоров'я дав вісім основних порад щодо поведінки під час надзвичайної спеки, яка тримається в Україні.
  • За даними Українського гідрометцентру, в перший місяць літа в Україні прогнозують дощі, грози та помірно теплу погоду. Середня місячна температура триматиметься в межах 18-22 градусів, а подекуди може пригріти до +39.
  • Керівник відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометцентру Владислав Білик в ефірі Українського радіо прогнозував, що початок літак буде холодним.
  • Кліматичні зміни призвели до того, що поверх талого льоду на Антарктиді почали цвісти водорості, зелений колір яких видно навіть з космосу.
  • 30 травня кількість опадів у Києві побила 129-річний рекорд, а дощовий травень загалом допоміг ліквідувати нестачу опадів, яка тривала вже рік.
На початок