Заворушення у Лондоні: більше 100 затриманих, Джонсон відреагував

Заворушення у Лондоні: більше 100 затриманих, Джонсон відреагував

Заворушення у Лондоні: більше 100 затриманих, Джонсон відреагував
. AP

У Лондоні під час заворушень в суботу, 13 червня, затримали більше ста осіб. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що на вулицях нема місця "расистському бандитизму".

"Станом на 21:00 більше 100 людей арештовані під час акцій протесту за такі злочини, як порушення миру, насильницькі безлади, напади на офіцерів, зберігання зброї, зберігання наркотиків класу А, а також пияцтво і заворушення", – йдеться у повідомленні у Twitter.

Борис Джонсон у Twitter написав, що той, хто нападе на поліцію, зустріне опір "з повною силою закону".

"Ці марші і протести були підірвані насильством і порушують діючі правила. Расизм не є частиною Великої Британії, і ми повинні працювати разом, щоб зробити це реальністю", – написав він.

Напередодні тисячі людей зібралися в центральній частині Лондона незважаючи на заклики влади відмовитися від масових маніфестацій. Учасники протестів вступили в зіткнення з поліцейськими, є повідомлення про постраждалих.

У британській столиці поліцейські встали кордоном, щоб розмежувати учасників протестів проти расизму і націоналістів, які зібралися, як вони стверджували, щоб захистити пам'ятники історичним діячам від руйнування і осквернення.

У поліцію летіли пляшки і банки з-під алкогольних напоїв.

По всій країні, як і в столиці, пройшли також демонстрації проти расизму.

Напередодні під час акції Black Lives Matter у столиці Франції Парижі сталися сутички із правоохоронцями через заборону акції.

Що відомо

  • У США з 26 травня тривають протести через вбивство темношкірого американця Джорджа Флойда поліцейським Дереком Шовіним. У поліції стверджували, що Флойд чинив спротив при затриманні та перебував у стані сп'яніння, а його смерть стала "результатом нещасного випадку".
  • Протести супроводжують заворушеннями, підпалами та протистоянням з поліцією, на що правоохоронці відповіли застосуванням сльозогінного газу та гумових куль. Окрім того, у Вашингтоні запровадили комендантську годину, однак протести набирають обертів. У цих заворушеннях президент США Дональд Трамп звинуватив "радикальних лівих анархістів".
  • 3 червня генеральна прокуратура штату Міннесота висунула звинувачення усім чотирьом офіцерам поліції, які 25 травня брали участь у затриманні загиблого чорношкірого американця Джорджа Флойда.
  • До протестів приєдналися активісти у низці країн світу.
На початок