Жадан у Нью-Йорку продав для потреб ЗСУ прапори з фронту

Жадан у Нью-Йорку продав для потреб ЗСУ прапори з фронту

Жадан у Нью-Йорку продав для потреб ЗСУ прапори з фронту
. Житомир, 10 листопада. Фото: Тетяна Іскоростенська для Суспільне Житомир

5 березня письменник Сергій Жадан виступив у Нью-Йорку (США) та на імпровізованому аукціоні продав бойові прапори добровольчого формування "Хартія" з підписами бійців та свої книжки з підписами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це повідомило видання "Укрінформ".

Прапори продали за 81 тисячу гривень ($2100) за кожен, а книжки — за понад 42 ($1100) та 44 тисячі гривень (($1150). Серед дотів також були диск гурту "Жадан і Собаки" та блок поштових марок "Російський військовий корабель…" з підписом митця.

Нині Жадан перебуває у двотижневому турі в США, кошти з якого підуть на допомогу силам оборони України

10-19 березня у в театрі La MaMa відбудеться прем’єра мюзиклу "Радіо 477", яку 1929 року поставив у Харкові театр Леся Курбаса "Березіль".

"Це наша спроба відтворити й опрацювати легендарну Березолівську виставу "Алло на хвилі 477", джазову музику для якої свого часу, 1929 року, написав батько українського джазу Юлій Мейтус, а лібрето – геніальний Майк Йогансен. Тепер ось, майже сто років потому, не менш геніальний Ентоні Колмен зробив свою обробку музики, а я, наскільки зміг, переписав текст", – написав на своїй сторінці письменник.

Хто такий Жадан?

Сергій Жадан — український письменник, перекладач, громадський діяч, фронтмен гуртів "Жадан і Собаки" та "Лінія Маннергейма". Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград" (за яким зняли фільм "Дике поле"), "Інтернат", поетичних збірок "Цитатник", "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри", "Антена", "Список кораблів" та інших.

4 грудня Німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung включило Жадана до рейтингу культурних діячів року. Він посів друге місце, а на першому опинились іранські борчині за свободу – жінки, які наважуються на протести попри арешти та смертні вироки.

Також цьогоріч Жадан отримав Премію миру німецьких книгарів, а польська газета Gazeta Wyborcza назвала його "Людиною року". 13 червня 2022 року письменник отримав Літературну премію Європейського банку реконструкції та розвитку за англомовний переклад роману "Інтернат". А 14 грудня стало відомо, що він отримав європейську премію за підтримку демократичних цінностей – Schwarzkopf Europe Prize.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок