На Київщину приїхав Каннський мер Давід Ліснар

На Київщину приїхав Каннський мер Давід Ліснар

На Київщину приїхав Каннський мер Давід Ліснар
Давід Ліснар в Ірпені, 22 лютого, 2023 року. Фото: Олександр Маркушин / Telegram

Бучу та Ірпінь на Київщині відвідав міський голова Канн Давід Ліснар. Члени делегації дізналися про роботу французьких жандармів під час ексгумації тіл та проведену роботу щодо фіксації злочинів військових РФ. Про це повідомили очільники міст у своїх Telegram.

У Бучі Давід Ліснар зустрівся зі своїм українським колегою Анатолієм Федоруком. Там вони пройшлися вже звичним маршрутом для іноземних делегацій — церква Андрія Первозванного та місце масового поховання.

"Світ відкрив очі на звірства, коли фото з Бучі облетіли всі світові ЗМІ" — сказав Ліснар.

В кінці зустрічі мери домовилися продовжити діалог. Він стосуватиметься допомоги французького міста у період відбудови Бучі.

"Можливо, саме це місто стане наступним європейським містом-побратимом Бучі", — зазначив Федорук.

На Київщину приїхав Каннський мер Давід Ліснар
Давід Ліснар під час візиту в Бучу 22 лютого, 2023 року. Фото: Бучанська міська рада

Після Бучі Давід Ліснар завітав до другого мера — очільника деокупованого Ірпеня Олександра Маркушина.

"Ми з паном Ліснаром уже знайомі. Влітку минулого року в Парижі ми підписали Меморандум про партнерство між Ірпінською міськрадою та Асоціацією міст Франції. Наразі працюємо в напрямку реалізації спільних проєктів. Деякі з них обговорили сьогодні", — розповів Маркушин.

Очільнику французького міста Канни показали Ірпінь та розповіли про те, як живе місто після деокупації.

Що відомо про візит іноземних делегацій в Бучу та Ірпінь

21 лютого в деокуповані міста Київщини Бучу та Ірпінь приїхала премʼєр-міністерка Італії Джоржа Мелоні. Делегація відвідала храм Андрія Первозванного та зал, де представлені знімки масових поховань і міст після звільнення від військ РФ.

20 січня у Бучі побувала Міністерка оборони Латвії Інара Мурнієце. Там вона поспілкувалася із керівництвом міста. Міністерка зазначила, що Латвія продовжить підтримувати Україну, зокрема, допомагаючи військовим.

Мери Варшави, Братислави, Праги та Будапешту побували у Бучі на Київщині. Під час візиту вони відвідали Алею Героїв, де поховані більшість захисників, що загинули на фронті. Також вони побували на місці масового захоронення на території Храму Андрія Первозванного.

Президентка Греції Катерина Сакелларопулу відвідала Бучу та Ірпінь на Київщині. У Бучі їй показали місце масового захоронення місцевих та розповіли про катування російськими військовими мирних жителів містечка: що кожен 5-6 бучанець, який залишився в окупації, був розстріляний.

Читайте також

Прем'єр-міністр Нідерландів прибув до Києва

На початок