До Києва з візитом прибула прем'єр-міністерка Італії

До Києва з візитом прибула прем'єр-міністерка Італії

Доповнено
До Києва з візитом прибула прем'єр-міністерка Італії
Джоржа Мелоні на київському вокзалі. Фото: Дарина Коломієць \ Суспільне

З візитом до Києва прибула прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні. Про це повідомляє кореспондентка Суспільного.

Очільницю італійського уряду вже зустріли на столичному вокзалі. Зазначається, що у другій половині дня вона зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, з яким вона проведе пресконференцію. Перед цим Джоржа Мелоні відвідає Бучу та Ірпінь.

За інформацією італійського видання RAI, Мелоні прибула до столиці потягом, який відправився близько першої години ночі з польського міста Перемишль, що неподалік українського кордону.

"Я вважаю, що було б правильно бути тут, щоб повторити позицію італійського уряду і, можливо, також особисто усвідомити, що потрібно людям, які борються за свободу. Завжди краще побачити все своїми очима. Я думаю, це також допоможе італійцям все зрозуміти. Для мене честь бути, я повинна бути тут", — сказала прем'єр-міністерка Джорджія Мелоні, виходячи з поїзда.

Її зустріла українська урядова делегація з букетом троянд, представники посольства Італії та посол України в Італії Ярослав Мельник.

Італійська прем'єрка відвідала деокуповану Бучу разом з генпрокурором України Андрієм Костіним та заступником керівника Офісу Президента Олексієм Кулебою. Там вони побували на місцях масового поховання.

Делегація відвідала храм Андрія Первозванного та зал, де представлені знімки масових поховань і Бучі після звільнення від військ РФ.

"Ви можете розраховувати на Італію, ми були з вами від початку і будемо до кінця. Ви маєте всю нашу підтримку", — сказала Мелоні під час візиту до Бучі.

Після Бучі делегація вирушила до Ірпеня. Там голова італійського уряду підписала прапор міста. Також були представленні пожежні авто, які Італія надала Україні раніше.

"Частина мого серця сподівалася, що Путін скаже інші слова, очікуючи кроку вперед. Те, що ми чули сьогодні вранці (ранком 21 лютого президент РФ зробив чергове звернення — ред.), - це звичайна пропаганда, але факти інші: він сказав, що працює на дипломатію, щоб уникнути конфлікту, але правда така, що хтось є загарбником, а хтось захищається. Парадокс полягає в тому, що хто б не став жертвою цієї агресії, все одно хтось намагається представити мирний план", — заявила прем'єр-міністр Джорджія Мелоні наприкінці візиту в Ірпінь.

Читайте також

На честь Джо Байдена встановили іменну дошку на Алеї сміливості

На початок