Набір проходить по всій країні. Як на Донеччині формується штурмовий підрозділ “Лють”

Набір проходить по всій країні. Як на Донеччині формується штурмовий підрозділ “Лють”

Набір проходить по всій країні. Як на Донеччині формується штурмовий підрозділ “Лють”
. На Донеччині формують штурмові бригади, Краматорськ. Фото: Суспільне Донбас

На Донеччині формують вісім штурмових бригад. Добровольців набирають до підрозділів Національної гвардії, Держприкордонслужби та Нацполіції. Кампанія під назвою "Гвардія наступу" триватиме до 31 березня.

Для того, щоб вступити до однієї з восьми бригад, потрібно заповнити анкету на сайті або звернутися до ЦНАПу. Після чого анкету відправлять на обробку до Центру комплектування. Протягом доби з Центру повинні зателефонувати та повідомити подальші дії.

Об’єднана штурмова бригада “Лють” — це воєнізований підрозділ поліції. Щодня у Краматорську вступити до підрозділу приходять до п’яти охочих.

Набір проходить по всій країні. Як на Донеччині формується штурмовий підрозділ “Лють”
Житель Краматорська Сергій прийшов вступити до штурмової бригади, Краматорськ, Донеччина. Фото: Суспільне Донбас

Колишній працівник поліції Сергій прийшов вступити до штурмової бригади. Чоловік каже, інформацію про набір побачив у соцмережі.

"У зв’язку із ситуацією у державі, вирішив вступити до лав Національної поліції. Я так розумію, йде набір у вісім бригад. Я саме в “Лють”, бо я колишній співробітник поліції й хочу поновитися", — говорить житель Краматорська Сергій.

Основними завданнями бригади буде запобігання правопорушень, охорона громадського порядку та виконання службових обов’язків в зоні бойових дій, каже старша інспекторка сектору кадрового забезпечення Людмила Явдик.

"Для цього людина повинна бути старше 18 років, мати громадянство України та повну середню освіту. Для того, щоб вступити до наших лав не потрібна вища освіта. До нашої штурмової бригади “Лють” звертаються в основному колишні працівники поліції, або судової охорони", — пояснює Людмила Явдик.

Набір до штурмових батальйонів “Гвардія наступу” проходить по всій країні. Доброволець може самостійно вибрати бригаду, в якій служитиме. На вступ до штурмової бригади “Сталевий кордон” вже надійшло близько десяти заяв, каже начальник відділу комплектування 11 прикордонного загону Роман Коссе.

"Ми можемо запропонувати два види проходження служби. Контрактна служба – від трьох років, по мобілізації – до кінця воєнного стану. Звернутися може кожен охочий, але кандидати будуть проходити спецперевірку, тестування психолога та медичну комісію", — розповідає Роман Коссе.

Після формування штурмових бригад розпочнеться навчання, яке триватиме близько трьох місяців.

Читайте також

Залишився один лікар та чотири медичні сестри. Як рятувальники вивозять поранених з Авдіївки

"Ранок почався з "тридцятки": як служить бойовий медик "Агроном" у Бахмуті

Зустрів повномасштабне вторгнення РФ на Донеччині. Історія нацгвардійця з Прикарпаття Назарія Даниляка

"Важко, але перемога буде": історія 21-річного кінолога, який повернувся з передової

Пішов воювати, аби пришвидшити перемогу. Історія нацгвардійця, який обороняє Бахмут

Бої в Бахмуті. Бійці бригади "Холодний яр" розповили про цивільних у місті та трофейну техніку

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок