На Хмельниччині обрали кращих із фрі-файту

На Хмельниччині обрали кращих із фрі-файту

На Хмельниччині обрали кращих із фрі-файту
. Фото: Суспільне Хмельницький

На Хмельниччині визначили кращих спортсменів із бойового мистецтва – фрі-файт. За титул чемпіона і право представляти область на Кубку і чемпіонаті України змагалися понад сто учасників з Антонін, Кам’янця-Подільського, Красилова, Хмельницького та Шепетівки.

Як це відбувалося бачили кореспонденти Суспільного.

Поєдинок завершився на користь дванадцятирічного спортсмена з Красилова – Єгора Садовського. Хлопець отримав перевагу в другому бої, завдяки чому став чемпіоном області з фрі-файту.

"Суперник був не легенький. Завдяки тренуванням та прийомам, які ми вчили, я здобув перемогу", — розповідає учасник чемпіонату області з фрі-файту.

Готується до зустрічі з суперником чотирнадцятирічний хмельничанин Максим Баськов.

"Сьогодні я буду битися в "лімітед файт". Налаштований лише на перемогу, іншого не буде. Тому що далі будуть змагання у Львові, Кубок України, і всеукраїнський турнір, і тренер каже, ти маєш перемагати. І їхати до Львова", — розповідає Максим Баськов.

Чемпіонат області з бойового мистецтва – фрі-файт у Хмельницькому відбувся у двох розділах: "сабмішен" і "лімітед файт"
Чемпіонат області з бойового мистецтва – фрі-файт у Хмельницькому відбувся у двох розділах: "сабмішен" і "лімітед файт". Фото: Суспільне Хмельницький

Чемпіонат області з бойового мистецтва – фрі-файт у Хмельницькому відбувся у двох розділах: "сабмішен" і "лімітед файт", розповів головний суддя змагань Олег Савчук.

"Сабмішен" – це розділ, де дітки борються. У цьому напрямку дозволені больові, задушливі прийоми й два розділи ударної техніки. Це – фрі-файт – "лімітед-файт", саме сьогодні він у нас проводиться. В ньому беруть участь юнаки до 18 років. І вже "ріал-файт", де менш обмежена заборона, 19 років і старше. Але цього розділу на чемпіонаті області сьогодні не буде", — пояснює Олег Савчук.

За словами Олега Савчука, в кожному з розділів фрі-файту діє своя система визначення переможців.

"По розділу "сабмішен" переможці визначаються за балами. Сумарно перемагає той спортсмен, який отримав більшу кількість балів. Також учасник може перемогти достроково: больовим, або задушливим прийомом. Щодо ударної техніки, то рефері тут слідкує за правилами поведінки й за технікою, а оцінки пишуть бокові судді. І саме за рішенням трьох бокових суддів вирішується, хто переміг", — каже головний суддя.

За першість на чемпіонаті області з фрі-файту в Хмельницькому змагалися понад сто спортсменів
За першість на чемпіонаті області з фрі-файту в Хмельницькому змагалися понад сто спортсменів. Фото: Суспільне Хмельницький

За першість на чемпіонаті області з фрі-файту в Хмельницькому змагалися понад сто спортсменів з Антонін, Кам’янця-Подільського, Красилова, Хмельницького та Шепетівки. Цього року, це перші змагання з цього бойового мистецтва. Розвивають його в області з кінця 2021 року.

"Цей вид спорту суто український, він народився і виріс в Україні, його засновником є українець. За рік ми непогано стартанули. У нас склад збірної виїжджає на Україну близько 40-50 спортсменів. Це досить високий рівень для України. Так, як у нас в Хмельницькому був проведений чемпіонат України, цього року нам знову дали право проведення чемпіонату України в розділі "сабмішен", — розповідає Дмитро Павлюк.

Перше командне місце на чемпіонаті області з фрі-файту здобули хмельничани. Попереду на переможців чекає участь у Кубку та чемпіонаті України.

Авторка: Ярослава Антошевська

Читайте також

  • "Мрію потрапити на Паралімпіаду": легкоатлет-переселенець з Луганщини тренується у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок