Оскарження рішення щодо відсторонення від посади голови Полтавської ТГ Мамая: що вирішив суд

Оскарження рішення щодо відсторонення від посади голови Полтавської ТГ Мамая: що вирішив суд

Оскарження рішення щодо відсторонення від посади голови Полтавської ТГ Мамая: що вирішив суд
. Фото: Суспільне Полтава

Полтавський апеляційний суд залишив у силі рішення про те, щоб не відсторонювати від посади голову Полтавської громади Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо підрозділів ЗСУ. Про це Суспільному повідомив прокурор Микола Верблюд.

Під час закритого засідання 6 лютого суддя Валентин Томилко розглянув клопотання прокурора Миколи Верблюда про оскарження рішення Київського райсуду Полтави. Воно стосувалося відсторонення від посади голови Полтавської громади Олександра Мамая.

"Апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні Верблюда залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Полтави щодо Мамая – без зміни. Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає до вищої інстанції", каже суддя-спікерка Полтавського апеляційного суду Оксана Корсун.

Клопотання прокуратури у суді відхилили. Голова громади залишиться на посаді.

Що відомо

  • 15 грудня під час брифінгу Олександр Мамай повідомив дані про нову військову частину у Полтаві. Через це 29 грудня правоохоронці вручили йому підозру.
  • Полтавський міський голова заявив, що поширена ним на пресконференції інформація про забезпечення військових була відкритою.
  • Розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади Мамая мав Октябрський райсуд Полтави. Слідчі судді тричі заявляли про самовідводи. Тому Полтавський апеляційний суд визначив для розгляду Київський райсуд обласного центру.
  • 20 січня голові Полтавської громади Олександру Мамаю не призначили запобіжний захід. А 23 січня вирішили не відстороняти від посади.
  • У Полтавському апеляційному суді прокуратура мала оскаржити обидва рішення Київського райсуду Полтави, засідання переносили кілька разів.
  • Прокуратурі не вдалося оскаржити рішення щодо обрання запобіжного заходу голові Полтавської громади Олександру Мамаю. Клопотання відхилили 30 січня.

На початок