У Бахмуті залишається близько 200 дітей — поліція

У Бахмуті залишається близько 200 дітей — поліція

У Бахмуті залишається близько 200 дітей — поліція
. Бахмут. Фото: Поліція Донеччини

У прифронтовому Бахмуті залишається близько 200 дітей. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

"Наразі у місті залишається 5990 жителів, з них близько 200 – діти. Ми комунікуємо зі ЗСУ, госпітальєрами, парамедиками, волонтерами та військовою адміністрацією щодо надання гуманітарної допомоги та евакуації цивільного населення. Акцентуємо увагу на родинах з дітьми. Потрібно зробити все, аби вивезти всіх до більш безпечних місць", — зазначив Руслан Осипенко.

За даними поліції, нещодавно їм вдалось вивезти підлітків з Бахмута.

"Звернулась жителька міста Костянтинівка, яка попросила поліцейських вивезти її доньку з Бахмута. Дівчина проживала з батьком і своїм другом. Від евакуації вони категорично відмовлялись, а 17-річна дівчина не хотіла кидати їх. Двох підлітків переконали на евакуацію, а чоловік — залишитися", — розказали у поліції.

У поліції розповіли, під час евакуації на околиці району, де проживає родина, почали прилітати снаряди. Аби не наражати дітей на небезпеку, правоохоронцям довелося перечекати у підвалі. Щойно вибухи скінчились, дівчину та хлопця посадили в броньоване авто та відвезли у Костянтинівку, де на них чекала мама дівчини.

За словами речниці поліції Донеччини Олександри Гаврилко, найважче при евакуації містян вмовити виїхати людей.

Читайте також: Діти в Краматорську: скільки виїхали з міста через війну

Що відомо про ситуацію у Бахмуті

Поблизу Бахмута йдуть бої. За добу російські військові 151 раз обстріляли позиції українських військових, розповів Суспільному речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За минулу добу, 31 січня, на Бахмутському напрямку під вогнем армії РФ опинилися Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Білогорівка, Бахмут, Іванівське, Предтечине, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба та Майорськ Донецької області.

У Бахмуті продовжують працювати декілька магазинів і завозять гуманітарну допомогу. У місті відсутне водопостачання. Волонтери пробурили свердловини у Бахмуті. Вони також облаштували душові та встановили пральні машинки.

Читайте про ситуацію у Бахмуті

Бахмутська МВА спростувала фейк, що місто закрили на в'їзд та виїзд

1 лютого російські військові обстріляли центр Бахмута: пошкоджені будинки

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок