"Пінгвіни допомагають ЗСУ": львівський полярник збирає гроші на потреби армії

"Пінгвіни допомагають ЗСУ": львівський полярник збирає гроші на потреби армії

"Пінгвіни допомагають ЗСУ": львівський полярник збирає гроші на потреби армії
. Суспільне Львів

Полярник Сергій Глотов живе та працює у Львові з 2014 року, відколи переїхав із Луганська. Зараз чоловік перебуває у складі української експедиції на станції Академік Вернадський, що розташована в Антарктиді. Там започаткував ініціативу допомоги українським військовим. Назвав її "Листівки незламності". Про акцію Сергій Глотов розповів Суспільному.

Сергій Глотов фіксує життя тварин поблизу станції Академік Вернадський. Чоловік робить фото пінгвінів, морських левів та інших тварин. Аби використати свої світлини із благодійною метою, полярник створив серію фотовиставок та започаткував ініціативу "Листівки незламності".

"Дуже багато людей в Україні та за її межами допомагають українській армії. Це також нас не залишає осторонь. Перебуваючи за 16 тисяч кілометрів від України, на українській антарктичній станції "Академік Вернадський", ми вирішили також долучитись і підписати листівочки", — каже Сергій Глотов.

Сергій Глотов в Антарктиді
Сергій Глотов в Антарктиді. Скріншот з відео Сергія Глотова

Зараз фото Сергія у вигляді листівок можна отримати за пожертви для військових, каже його дружина Анастасія. Є дві серії листівок: одна із пінгвінами та нова — з іншими місцевими ссавцями. Її лише виготовили і запускають у проєкт.

"Пінгвіни здебільшого утворюють пару на все життя. Тобто, якщо ви бачите, що є два пінгвінчики, то скоріше за все це — пара. Хлопчик і дівчинка. Один більший і один менший. Пінгвіни у нас найпопулярніші такі. Пінгвіни допомагають ЗСУ", — каже співорганізаторка ініціативи Анастасія Глотова.

Анастасія Глотова показує листівку
Анастасія Глотова показує листівку. Суспільне Львів

За 500 гривень можна отримати додатково листівку із підписами учасників експедиції. Нову партію таких спеціально із Антарктиди привезли до України цього тижня.

Листівка з печатками і підписами учасників експедиції
Листівка з печатками і підписами учасників експедиції. Суспільне Львів

Гроші, які за них виручають, скеровують на підтримку ЗСУ. Вже зібрали близько 40 тисяч гривень. Додали їх до збору на автівку. Зараз стартує новий збір.

"Наші хлопці, для яких ми збираємо, вони займаються логістикою. І в них постійно машини ламаються, або "прильоти" якісь і вони просто знищуються. Тому це постійно треба. Ми думаємо, на наступний автомобіль або на вантажівку будемо збирати", — каже Анастасія Глотова.

Долучитись до зборів та пожертвувати гроші можна у соцмережах проєкту. Зокрема, на каналі "Листівки незламності" у Telegram.

Читайте також

Вивчатимуть пінгвінів, тюленів та китів. Троє львів'ян їдуть до Антарктиди. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

Українські альпіністи підкорили найвищу вершину Антарктиди. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

На початок