Руслана Маліновського розкритикували через обійми з російським футболістом Головіним: що сталося і реакція українця

Руслана Маліновського розкритикували через обійми з російським футболістом Головіним: що сталося і реакція українця

Інцидент відбувся після матчу чемпіонату Франції.

Український півзахисник Руслан Маліновський зазнав критики через обійми з російським футболістом Алєксандром Головіним. Ситуація трапилася після матчу 20-го туру чемпіонату Франції між новою командою українця "Марселем" та клубом росіянина "Монако".

Поєдинок між "Марселем" та "Монако" завершився нічийним рахунком – 1:1. Сам Руслан вийшов на полі в основному складі, але матч не дограв – його замінили на 86-ій хвилині.

Читайте також: Руслан Маліновський втретє вийшов у старті "Марселя" та відіграв 86 хвилин у матчі чемпіонату Франції

Після матчу Маліновський разом із іншими членами команди підійшов до гравців "Монако", серед яких був і Головін. В одному із моментів камери зловили момент, на якому українець обіймається з росіянином.

Маліновський Головін обійми
Скріншот з трансляції

Вчинок Маліновського викликав обурення в деяких українських уболівальників, які засудили його дії, зокрема, в коментарях на сторінці футболіста в Instagram під постом про матч.

Що відбулося далі?

Через день після матчу за Маліновського заступилася його дружина Роксана, яка у своїх Instagram-сторіз заявила, що "футбольні пабліки похайпувалися" на темі обіймів його чоловіка з Головіним.

"Беріть приклад з таких журналістів, як Джанлука ді Марціо чи Фабріціо Романо. Саме тому вони там, а ви тут, в інстаграмних пабліках, ворожите своїм же футболістам і розводите бруд серед населення, розпалюючи ненависть один до одного", – розкритикувала реакцію спільноти Роксана Маліновська. Також вона запропонувала "знайти краще відео цього моменту".

Утім, на відео видно, що Маліновський саме обійняв Головіна, а також потиснув йому руку та обмінявся кількома словами.

Якою була реакція Маліновського

Сам Маліновський відреагував на подію, опублікувавши звернення в Instagram-сторіз. У дописі він вибачився за свій вчинок.

"Я хочу вибачитись перед українцями за відповідь на жест гравця "Монако", – написав футболіст. – Я розумію, що краще б я його обійшов стороною, але так сталося, що він підійшов до мене і привітався. Після гри всі гравці тиснуть один одному руку, і я чисто машинально це зробив".

Водночас Маліновський висловив сумніви в "щирості" вболівальників, які, на його думку, мали надміру негативну реакцію на його вчинок. Українець стверджує, що, якби був представником індивідуального виду спорту, то оголосив би бойкот змаганням, де брали б участь росіяни.

"Я розумію, як це важливо для вас [на] даний момент, але ті образи та хейт за секундну провину, порівняно з тим, що ми робимо для України та українців з початку війни, викликає у мене неприємні почуття та сумніви у вашій щирості, коли ви пишете слова підтримки, – додав гравець. – В індивідуальному спорті я навіть не вийшов би грати проти російського спортсмена, оскільки я повністю підтримую усунення росіян від міжнародних змагань. Слава Україні!"

Що відомо

  • Маліновський перейшов до "Марселя" в зимове трансферне вікно: в січні 2023 року. З моменту переходу українець зіграв уже в чотирьох матчах: одного разу вийшов на заміну, тричі з'являвся у старті.
  • До цього Маліновський грав за італійську "Аталанту", в складі якої був інший росіянин – Алєксєй Міранчук.
  • Наразі "Марсель" перебуває на третьому місці в турнірній таблиці чемпіонату Франції з 43 очками після 20 матчів. Лідирує в Лізі 1 "ПСЖ" (48 очок).
  • Наступний матч "Марсель" проведе в середу, 1 лютого, проти "Нанта" (21-ий тур чемпіонату Франції).
Читайте також: "Я що – ітиму з ним обійматись?" Український волейболіст відмовився переходити в турецький клуб через росіянина
На початок