Нас не зламає війна. Жителька Кіровоградщини впродовж 11 місяців пече булочки для військових

Нас не зламає війна. Жителька Кіровоградщини впродовж 11 місяців пече булочки для військових

Нас не зламає війна. Жителька Кіровоградщини впродовж 11 місяців пече булочки для військових
. Суспільне Кропивницький

Гарний настрій, позитив, віра в перемогу України, борошно, яйця, вершкове масло, ванілін і родзинки – за таким рецептом олександрійка з Кіровоградської області Катерина Мусенко впродовж 11 місяців пече булочки для військових. За цей час приготувала їх 15 тисяч.

Мені допомагає вся Україна. Найбільше – моя родина – мій чоловік, якого я безмежно люблю, та Олександр – наш син. Перший раз я напекла булочки 28 лютого – на фронт їхав наш сусід, я передала ним булочки, і з цього все почалось. Іноді про це просять їхні матері: "Будь ласка, напечіть. Вони поділили батончик на 20 людей, і хочеться, щоб і він щось приніс в цю роту, бригаду. А я не можу напекти. Ви б не могли?" Можемо і передаємо.

Зараз черга, у мене є графік. Все було б швидше, якби не вимикали електроенергію. Я завжди випікаю 500-600 булочок, зараз менше десь на третину, тому що не встигаю за дві години їх випекти. Буває, що печу два рази в день. Тісто не чекатиме дві години відключень електроенергії, бо воно сходе.

Встигаю пекти булочки, варю борщ, п'ю каву, побігла вивісити стірку на вулицю. Це уже четверта посилка, вчора дві, у понеділок одна і сьогодні буде одна. Ще злакові кульки, медові коржі я напекла і дуже-дуже багато чого іншого.

Фірмовий секрет? Це не секрет, це залежить від самої людини, її бажання. Не кожен буде випікати такими масштабами й ти розумієш, що тобі за це не будуть платити, це чисто від себе. Мені за це нічого не потрібно. Головне, щоб хлопці не були голодні, щоб вони посмакували й відчули запах домівки. Це важка праця: навантаження на руки, спину, важко. Але з хлібом завжди так. Стараємось, бо всі йдемо до перемоги.

Найважливіше в булочці – це гарний настрій, позитив, віра в перемогу. От продукти справді потрібні. Дуже дорого яйця, вершкове масло, ось пішло тільки три кілограми вершкового масла, п'ять літрів молока, дріжджі, ванілін, родзинки, цукерки для начинки – люди допомагають.

Мене не зламає війна. Повірте, буває різне. Я звичайна людина, буває хворію, іноді виникають сімейні суперечки, але я встаю, рівняю спину, завжди посміхаюсь, я йду вперед і буде так до самої перемоги. Я не здамся і не зламаюсь.

Нас не зламає війна. Жителька Кіровоградщини впродовж 11 місяців пече булочки для військових
Суспільне Кропивницький

Читайте також

  • "Неважливо, наскільки тварина пухнаста". У Кропивницькому військових реабілітують за допомогою мешканців зоопарку
  • "Хлопці строчать з кулеметів, а ми на машинках". Жительки Новомиргорода шиють амуніцію військовим
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області https://u.to/HNf5HA
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок