Голову Полтавської громади Мамая не відсторонили від посади: що відомо

Голову Полтавської громади Мамая не відсторонили від посади: що відомо

Оновлено
Голову Полтавської громади Мамая не відсторонили від посади: що відомо
. Фото: Суспільне Полтава

23 січня у Київському райсуді Полтави розглянули клопотання про відсторонення від посади голови Полтавської громади. Про це після засідання повідомив Суспільному Олександр Мамай.

Про відсторонення від посади Олександра Мамая, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ, просили представники прокуратури. Це клопотання 23 січня розглянув суддя Київського райсуду Полтави Юрій Бабенко.

"Чекатимемо апеляцію, будемо йти в апеляційне засідання, будемо захищати свої права. Відбулося те, що відбулося. Будемо сподіватися, що слідство розбереться і надасть певну оцінку моїй невинуватості. Знаєте, що було, як було. Хотілося, як краще, вийшло, як вийшло", — каже голова Полтавської громади Олександр Мамай.

Олександра Мамая від виконання обов’язків вирішили не відсторонювати. Це засідання тривало понад дві години.

"Розгляд даного клопотання відбувся у закритому режимі, оскільки прокурор звернувся із відповідним клопотанням, оскільки під час судового засідання використовувалась інформація, яка становить державну таємницю", — говорить прессекретарка Київського райсуду Полтави Людмила Ковтун.

Прокуратура оскаржуватиме це рішення суду. Про це повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури. На підготовку апеляційної скарги, мають п'ять днів.

Що відомо

  • 15 грудня під час брифінгу Олександр Мамай повідомив дані про нову військову частину у Полтаві. Через це 29 грудня правоохоронці вручили йому підозру.
  • Полтавський міський голова заявив, що поширена ним на пресконференції інформація про забезпечення військових була відкритою.
  • Розглядати клопотання про обрання запобіжного та відсторонення від посади Мамая мав Октябрський райсуд Полтави. Слідчі судді тричі заявляли про самовідводи. Тому Полтавський апеляційний суд визначив для розгляду Київський райсуд обласного центру.
  • 20 січня голові Полтавської громади Олександру Мамаю, якого підозрюють у розголошенні інформації щодо розміщення підрозділів ЗСУ, не призначили запобіжний захід.
На початок