За службову недбалість на 300 тисяч гривень судитимуть голову та бухгалтера однієї з селищних ради Житомирщини

За службову недбалість на 300 тисяч гривень судитимуть голову та бухгалтера однієї з селищних ради Житомирщини

За службову недбалість на 300 тисяч гривень судитимуть голову та бухгалтера однієї з селищних ради Житомирщини
. Фото: Житомирська обласна прокуратура

За службову недбалість, яка призвела до розтрати майже 300 тисяч гривень бюджетних коштів, судитимуть голову та головного бухгалтера однієї з селищних ради Бердичівського району Житомирщини. Про це розповіла Суспільному речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, мова йде про встановлення дитячого майданчика за бюджетні кошти. Наприкінці 2021 року голова однієї із селищних рад Бердичівського району підписала офіційні документи нібито про постачання приватним товариством товару – каруселі, гойдалки, гірки, гімнастичного комплексу, трійного турніку. Гроші, майже 300 тисяч гривень, перерахували, але перерахованого дитячого спорядження немає і донині. Відтак обвинувальний акт сформований за частиною другою статті 367 Неналежне виконання службових обов'язків через несумлінне ставлення до них (службова недбалість), що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.Кримінального кодексу України.

"Наразі заявлений позов про стягнення з обвинуваченої заподіяних збитків у повному обсязі. Також накладений арешт на земельну ділянку площею 1,8 гектари вартістю 380 тисяч гривень. Крім цього, до суду надіслали обвинувальний акт стосовно головного бухгалтера цієї селищної ради, яка також завірила недостовірні документи нібито про придбання та встановлення дитячих майданчиків у семи населених пунктах", – каже Тетяна Гоша.

За її словами, головній бухгалтерці інкримінують підроблення офіційних документів (частина перша статті 366 Кримінального кодексу України).

Як повідомляє пресслужба Нацполіції Житомирщини, відповідно до чинного законодавства невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років. Крім того, відповідно до законодавства, людина позбавляється права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафними санкціями.

Читайте також

  • Автомобіль збив підлітка на пішохідному переході у Житомирі, ДТП зафіксували вуличні камери.
  • Уродженець Житомирщини – що відомо про нового голову Нацполіції України Івана Вигівського.
  • Розікрали 700 тисяч гривень на будівництві в Житомирській області – учасникам махінації повідомили підозру.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок