Корабель з України сів на мілину в Босфорі, рух протокою заблокований

Корабель з України сів на мілину в Босфорі, рух протокою заблокований

Корабель з України сів на мілину в Босфорі, рух протокою заблокований
. Фото: ntv.com.tr

Вантажний корабель MKK-1, який прибув у Стамбул з України, сів на мілину в Босфорі, рух протокою тимчасово призупинений в обох напрямках.

Про це повідомляє NTV.

За даними видання, причиною інциденту стала відмова керма судна.

"У заяві губернатора Стамбула зазначили, що суховантажне судно під прапором Палау MKK-1, що прямувало з України до Стамбула, сіло на мілину близько 07:00 через відмову керма", — йдеться у повідомленні.

У Головному управлінні берегової безпеки розповіли, що участь в операції з деблокади протоки загалом беруть вісім суден — зокрема, спеціалізоване судно Nene Hatun, рятувальні катери та буксири, катер управління берегової охорони та підводні екіпажі.

В результаті інциденту немає постраждалих, також не зареєстровано забруднення навколишнього середовища.

Що відомо

  • 22 липня у Стамбулі Україна, Туреччина та ООН підписали угоду про розблокування портів та вивезення українського зерна. Дзеркальну угоду з Туреччиною та ООН також підписала Росія.
  • 29 жовтня Російська Федерація заявила, що припиняє участь у "зерновій угоді" підписаній Україною, Росією, Туреччиною та ООН у Стамбулі, яка передбачає розблокування українських портів. Причина — нібито атака кораблів Чорноморського Флоту 29 жовтня вранці.
  • Президент Володимир Зеденський заявив, що блокада зернової угоди — це намір Росії повернути загрозу масштабного голоду для Африки та Азії. А міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав заяви РФ "піаром на голоді" та наголосив, що Росія, швидше за все, збирається постачати зерно, вкрадене з України.
  • У Білому домі відреагували на припинення Росією "зернової угоди", звинувативши РФ у намаганні використати розпочату нею війну як привід перетворити "продовольство на зброю".
  • 2 листопада Росія відновила свою участь у "зерновій угоді".
  • 17 листопада у Стамбулі домовилися про продовження "зернової угоди" для експорту продовольства з трьох українських морських портів ще на 120 днів.

Читайте також

У Дніпрі під завалами можуть бути понад 30 людей, дефіцит в енергосистемі після обстрілів РФ. 327 день війни. Онлайн

На початок