У Миколаєві розпочав роботу реабілітаційний простір для звільнених з полону військових

У Миколаєві розпочав роботу реабілітаційний простір для звільнених з полону військових

У Миколаєві розпочав роботу реабілітаційний простір для звільнених з полону військових
. Фото: Ганна Маляр/Facebook

У Миколаєві розпочав роботу Єдиний реабілітаційний простір для звільнених з полону військових. На базі простору військові зможуть отримати медичні, адміністративні та постізоляційні послуги.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр.

За словами посадовиці, реабілітаційний простір надаватиме військовослужбовцям, котрі повернулися з полону, послуги з медичного супроводу, відновлення документів, роботи з психологом тощо.

Уся робота простору, зі слів Маляр, корегується відповідно до відгуків та пропозицій самих військових, які повернулися з полону.

"Хотілося б сказати, що ми створюємо систему постізоляційного супроводу відповідно до міжнародних стандартів. Але насправді ми самі вже створюємо стандарти, адже такого досвіду, як у нашої держави, ні в кого зараз немає", — написала Маляр.

У коментарі кореспондентам Суспільного уповноважена Південного регіонального представництва Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Ганна Замазєєва повідомила, що реабілітаційний простір розпочав свою роботу з 11 січня. Станом на 13 січня фахівці установи вже працюють з військовослужбовцями, які повернулися з полону.

Що відомо

  • У Миколаєві 12 листопада 2022 року розпочав роботу "Південний Консультаційний центр Координаційного штабу з питань поводження із військовополоненими". Тут надаватимуть юридичну, психологічну та іншу допомогу сім‘ям полонених та тим, кого повернули додому.
  • Від початку повномасштабного вторгнення Україна провела 36 обмінів військовополоненими із Російською Федерацією.
  • Попередній обмін відбувся 8 січня. Тоді Україна повернула 50 військовослужбовців, серед яких і двоє бійців миколаївської бригади морської піхоти.

Читайте також

Вісім місяців під щоденними обстрілами: війська РФ майже повністю зруйнували село Партизанське на Миколаївщині

Армія РФ продовжує обстрілювати Очаківську та Куцурубську громади на Миколаївщині: одна людина поранена

Майже всі обстріли Миколаївщини, окрім ракетних, відбуваються з Кінбурнської коси — начальник ОВА

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок