Зникнення британських волонтерів у Соледарі: поліція не має інформації про смерть одного чоловіка, розшук триває

Зникнення британських волонтерів у Соледарі: поліція не має інформації про смерть одного чоловіка, розшук триває

Ексклюзивно
Зникнення британських волонтерів у Соледарі: поліція не має інформації про смерть одного чоловіка, розшук триває
. Фото: поліція Донеччини

Найманці ПВК "Вагнера" заявили, що знайшли тіло одного з двох британських волонтерів, яких вважають безвісти зниклими. Підтвердити чи спростувати інформацію стосовно смерті одного з британських волонтерів у поліції Донеччини, яка розшукує зниклих без вісті іноземців, не можуть.

Ввечері 11 січня в Telegam-каналі "пресслужба Вагнера" опублікували фотографії документів з іменами двох іноземців і волонтерське посвідчення одного з них, які нібито знайшли.

"Сьогодні тіло одного з них знайдено, при ньому виявлено документи на обох британців", — йдеться у повідомленні. Хто саме знайдений мертвим не уточнено.

Керівник пресслужби посольства Великої Британії в Україні Олексій Курка в коментарі Сусіпльному не дав відповідь на питання про загибель чи вбивство британського громадянина.

"Ми надаємо підтримку сім'ям двох британських громадян, які зникли в Україні, а також підтримуємо тісний контакт з відповідними органами влади України для з'ясування всіх обставин", — повідомив він Суспільному.

Як повідомив заступник начальника відділу комунікації поліції Донеччини Олександр Полосухін у коментарі Суспільному, поліція продовжує слідчо-оперативні заходи щодо встановлення місце перебування зниклих. Кримінальне провадження, яке було відкрито за п. 1 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу (зниклі безвісти), не закрили.

Про розшук двох громадян Великої Британії поліція Донеччини повідомила 9 січня. За даними поліцейських, чоловіки віком 28 та 48 років 6 січня о восьмій годині ранку чоловіки виїхали з Краматорська у Соледар, та зв’язок з ними втратився. Очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, розповідав, що для розшуку іноземних волонтерів задіяли спеціальну техніку.

Що відомо про бої у Соледарі

  • Російські війська не захопили весь Соледар попри кілька неправдивих заяв росіян, що місто впало і що Бахмут перебуває під загрозою неминучого оточення. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Речник Сил оборони України Східного напрямку, полковник Сергій Череватий спростував Суспільному розповсюджену окупантами інформацію, що Соледар перебуває під контролем росіян.
  • Під Соледаром Донецької області українські військові ліквідували понад сотню російських армійців, два кулеметні та два мінометні розрахунки.
  • У Соледарі наразі знаходиться понад пів тисячі цивільних, серед яких є люди похилого віку. Деякі з них зараз вирішили виїхати, але це неможливо через інтенсивні бойові дії.
  • Протягом доби 10 січня окупанти 86 разів обстріляли Соледар. У місті тривають важкі бої, росіяни кинули найкращі резерви.
  • Бійцям в Соледарі вже дали підкріплення — Череватий
  • "Соледар штурмували найпрофесійніші загони "Вагнер" — Сирський
  • Ситуація на сході є складною. На деяких ділянках фронту Донецької області українські військові просуваються вперед.

Читайте також

Компанія Maxar Technologies опублікувала супутникові знімки Соледара і Бахмута

Бій, позначений сіллю. Що відомо про битву за Соледар

У Соледарі тривають важкі бої, українські військові тримають оборону — Маляр

"Ми така своєрідна артилерія, її молодші брати", — військовий "Раптор" про роботу мінометників і чому на них полює ворог

Заяви російських військових про захоплення Соледара не відповідають дійсності — Череватий

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок