За добу армія РФ обстріляла 249 разів Бахмутський напрямок — Череватий

За добу армія РФ обстріляла 249 разів Бахмутський напрямок — Череватий

За добу армія РФ обстріляла 249 разів Бахмутський напрямок — Череватий
. Солдати ЗСУ їдуть на автомобілі Humvee у Бахмуті, Донецька область, Україна, 21 грудня 2022 року. Фото: AP Photo / Libkos

За минулу добу, 10 січня, російська армія 249 разів обстріляла Бахмутський напрямок. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

"Соледар не під контролем російських військових. У місті складна ситуація, але ЗСУ тримає на контролі її. Літом росіяни безлімітно використовували снаряди 122-го та 152-го калібрів, а зараз вони зосередились на конкретних напрямках: Бахмутському, Авдіївському та Лиманському. Біля населених пунктів, які дозволять їм робити наступальні операції. Наразі вони не можуть дозволити собі постійне вогневе ураження. Їм уже потрібно доставляти боєприпаси з більшої відстані. Вони шукають боєприпаси вже в різних країнах, щоби закупити. Тому що неймовірну інтенсивність війни можна порівняти хіба що з Другою світовою. Ми постійно знищуємо їх склади, установки та доставки", — сказав речник.

Як розповів Череватий, не ближче ніж за сто кілометрів від передової росіяни розташовують свої снаряди.

"У РФ залишається ще багато зброї з радянського союзу. Доставка боєприпасів має проблеми. Україна має суттєву перевагу через використання сучасної зброї. Результати компаній залежать від постачання сучасної зброї", — зазначив речник.

Що відомо про бої у Соледарі

За словами заступниці міністра оборони Ганна Маляр, 11 січня російські військові вкотре здійснив заміну своїх підрозділів, збільшив кількість вагнерівців, намагається прорвати оборону українських військ і повністю захопити місто.

Російські війська не захопили весь Соледар попри кілька неправдивих заяв росіян, що місто впало і що Бахмут перебуває під загрозою неминучого оточення. Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Речник Сил оборони України Східного напрямку, полковник Сергій Череватий спростував Суспільному розповсюджену окупантами інформацію, що Соледар перебуває під контролем росіян.

У Соледарі наразі знаходиться понад пів тисячі цивільних, серед яких є люди похилого віку. Деякі з них зараз вирішили виїхати, але це неможливо через інтенсивні бойові дії.

Протягом доби 10 січня окупанти 86 разів обстріляли Соледар. У місті тривають важкі бої, росіяни кинули найкращі резерви.

Бійцям в Соледарі вже дали підкріплення.

Ситуація на сході є складною. На деяких ділянках фронту Донецької області українські військові просуваються вперед.

Читайте також

Заяви російських військових про захоплення Соледара не відповідають дійсності — Череватий

"Соледар штурмували найпрофесійніші загони "Вагнер" — Сирський

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок