На електрокарах попри блекаути. На Дніпропетровщині вдвічі зріс попит на електромобілі

На електрокарах попри блекаути. На Дніпропетровщині вдвічі зріс попит на електромобілі

Ексклюзивно
На електрокарах попри блекаути. На Дніпропетровщині вдвічі зріс попит на електромобілі
. Суспільне Дніпро

Попри блекаути, на Дніпропетровщині продовжують купувати електромобілі. За даними регіонального сервісного центру МВС України, в області вдвічі зросла кількість реєстрацій нових електрокарів.

Олексій їздить на електромобілі понад два роки. Розповідає, що в середньому на сто кілометрів витрачає близько 230 гривень.

"Коли війна почалась, були проблеми із бензином. Звісно, світло було, то було набагато простіше. На заправках були дуже великі черги, взагалі бензину не було", – розповів водій.

Олексій каже: відключення електроенергії не заважають, адже зарядні станції працюють по всьому місту.

"Відкриваєш додаток, там дивишся – і одразу показує, де вони, де є вільне місце. Коли був блекаут, багато хто не працював, тільки окремі. А зараз, коли більш-менш нормалізувалося зі світлом", – сказав він.

"За електрокарами – майбутнє"

Нині Дніпропетровщина – серед лідерів за кількістю зареєстрованих електрокарів, говорять у сервісному центрі МВС. У 2022 році в області зареєстрували приблизно вдвічі більше таких машин, ніж у попередні роки.

"Якщо на території України було зареєстровано 13 321 електрокар – це нові, це перша реєстрація в Україні, то на Дніпропетровщині у минулому році таких електрокарів було зареєстровано 1014. Тобто, тринадцята частина України – це реєстрація на Дніпропетровщині. З електропостачанням є певні проблеми, але це все мине, і за електрокарами – майбутнє", – зазначила представниця регіонального сервісного центру МВС України в області Ірина Снітько.

З 1 липня 2022 року покупці електрокарів звільнені від оплати збору в Пенсійний фонд при першій реєстрації автівки в Україні.

Читайте також

Топ-10 найкращих гаджетів десятиліття за версією Time

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок