На Запоріжжі комісія ТЕБ НС заборонила продаж та використання піротехніки

На Запоріжжі комісія ТЕБ НС заборонила продаж та використання піротехніки

Доповнено
На Запоріжжі комісія ТЕБ НС заборонила продаж та використання піротехніки
. фото: pixabay.com

У Запорізькій області діє заборона продажу та використання піротехнічних виробів.

Про це 27 грудня повідомили у пресслужбі ДСНС у Запорізькій області:

"У зв’язку зі збройною агресією РФ проти України та з метою недопустити травмування людей, Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області протокольним рішенням №28 від 13 грудня заборонено продаж та використання піротехнічних виробів на території Запорізької області", — йдеться у повідомленні.

На сайті Запорізької ОВА протокол рішення комісії ТЕБ НС наразі не оприлюднений.

Директор департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОВА Владислав Мороко в коментарі Українському радіо Запоріжжя пояснив рішення комісії так:

"Причина зрозуміла: збройна агресія Росії проти України, коли вибухів і так більше, ніж достатньо. І ще одна причина — традиційна — недопущення травмування людей, адже щороку мінімум десятеро людей, переважно діти та підлітки, опиняються в лікарнях з травмами, опіками, пошкодженням кінцівок".

У коментарі Суспільному речниця Управління патрульної поліції в Запорізькій області Катерина Шевченко нагадала про відповідальність, передбачену за використання та незаконний продаж піротехніки.

Адміністративна відповідальність регулюється наступними статтями:

  • стаття 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності);
  • стаття 173 (Дрібне хуліганство);
  • стаття 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах чи громадських місцях);
  • стаття 184 (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють від виконання передбачених законодавством обов'язків);
  • стаття 195 прим. 6 (Порушення порядку виробництво, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).

"Щодо кримінальної відповідальності, вона настає відповідно до статті 296 (Хуліганство), тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом", — зазначила Катерина Шевченко.

Читайте також

Як обігрівати оселю та використовувати генератори безпечно — розповідають у ДСНС

Підписуйтеся на новини Суспільне Запоріжжя в Telegram та у Viber

На початок