Німець проводить безкоштовні тренінги для кропивничан з тактичної медицини

Німець проводить безкоштовні тренінги для кропивничан з тактичної медицини

Німець проводить безкоштовні тренінги для кропивничан з тактичної медицини
. Суспільне Кропивницький

Тренер з тактичної медицини Матіас Вінкенйоханн приїхав з Німеччини, щоб поділитись досвідом з українцями. Робить це після вторгнення Росії в Україну. Він спеціалізується на пошуку людей з-під завалів. У Кропивницькому організує тренінги для представників громадських організацій, кінологів, рятувальників.

Матіас Вінкенйоханн говорить, основна задача тренінгу — це поновити у пам’яті людей знання про невідкладну першу допомогу для цивільних. Чоловік почав приїжджати в Україну після повномасштабного вторгнення Росії. Крім тренінгів, допомагає в доставці гуманітарних вантажів. "Мій тато тренував пошукових собак і я цим займаюсь з трирічного віку. Перше тренування з надання невідкладної допомоги було в 12 років. Потім я записався в іноземний легіон Франції, як кінолог. Після завершення контракту почав працювати з німецькою поліцією та Червоним Хрестом".

Цього разу планує бути в Україні п’ять тижнів. "Ми боремось за незалежність всієї Європи в Україні, думаю, кожен, хто може допомогти, має це зробити".

Учасник тренінгу Дмитро Пищиков вважає, кожна людини має вміти допомогти не тільки собі, а й іншим.

За словами директора благодійного фонду "Планета" Олександра Шевченка, Матіаса Вінкенйоханна запросили в Україну для того, щоб він поділився своїми навичками в наданні невідкладної первинної медичної допомоги при різного роду травмах.

"Це зараз, актуально, тому що наші волонтери фонду їздять на деокуповані території, на першу та другу лінії оборони, возять допомогу військовим. Були факти, коли внаслідок ракетного обстрілу автомобілі волонтерів були ураженні осколками".

Тренінги – безкоштовні.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок