"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри

"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри

Ексклюзивно
"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри
. Скріншот відео Eileen — The Wolven Storm (UA) / YouTube: The Witcher

Рівненська співачка та музикантка Олена Андросова, вона ж Eileen, долучилась до онлайн-концерту в межах промоції випуску оновлення до гри The Witcher III, яка вийшла 13 грудня 2022 року. Світовій спільноті Олена представила кавер до пісні The Wolven Storm українською мовою. Кліп команда співачки записувала у парку історичної реконструкції Оствиця у Рівному. Суспільному Олена Андросова розповіла про вибір пісні та участь у проєкті.

Участь у проєкті

"Декілька днів тому, і в геймерській спільноті це точно знають, вийшло оновлення гри Відьмак 3, next-genГра, оптимізована і покращена для консолей нового покоління версія і компанія CD Projekt Red робила цілий ряд заходів для промоції випуску цього оновлення. І, власне, онлайн-концерт, який вони провели буквально перед випуском цього оновлення, включав різних YouTube музикантів і мене запросили долучитися.

"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри
Скріншот відео Eileen — The Wolven Storm (UA) / YouTube: The Witcher

Участь у проєкті для мене була дуже важливою і сповненою великої кількості емоцій. По-перше, як для ютубера. Тому запрошення від компанії — розробниці моєї улюбленої гри — це було щось неймовірне.

Інший момент — контекст. Мені подобається те, що компанія CD Projekt Red — одна з перших дуже чітко підтримала Україну від початку війни. І попри те, що з'явились деякі моменти, які викликали питання серед геймерівЧастина українських гравців після виходу оновлення обурилась тим, що компанія на десятому місяці повномасштабної війни удосконалила російську локалізацію в оновленні третього "Відьмака", а українською мовою в грі немає навіть субтитрів. Як повідомили на сайті gamedev.dou.ua із посиланням на відповідь компанії, CD Projekt Red завершила роботу над виправленням некстегн-патчу The Witcher 3: Wild Hunt ще у 2021 році — до війни. Щодо локалізації ігор українською мовою, у компанії відповіли, що "готують дещо та поділяться подробицями, коли будуть готові". У компанії запевнили, що припинили співпрацю з будь-якими російськими компаніями й заблокували продаж ігор в Росії., позиція компанії в підтримці України для мене була дуже важливою.

Крім того, мене запросили записати кавер українською мовою. І я розуміла, що відома багатьом пісня звучатиме українською для дуже широкої аудиторії з усього світу. Для мене це був окремий дуже важливий та приємний момент".

Чому саме пісня The Wolven Storm

"З цією піснею в мене взагалі пов'язана цікава історія. Якби не вона, то не факт, що я і мій канал пройшов би такий шлях.

Десь у 2017 році я брала участь в рівненському проєкті "Година в метро"Платформа для взаємодії літературного і театрального, цікавих книг й акторської майстерності, що є цікавинкою в культурному житті міста. Проєкт стилізований під читання у метрополітені.. Ми робили театральні читання "Відьмака" і мене попросили, окрім участі як акторки, зробити переклад шматочка цієї пісні з гри. До цього я в гру не грала і не знала про неї.

Мені пісня сподобалась, я вирішила зробити її повну версію і викласти в себе на каналі. А потім, коли мій канал почав рости, мені захотілося зробити вже кращу версію. Взагалі, все, що пов'язано зі світом Відьмака, якщо говорити і про книжки, і про гру, і про серіал — це якісь такі моменти, які дуже вплинули на ріст мого каналу і до цієї пісні в мене просто особлива любов".

Читайте також: Eileen, вона ж Олена Андросова. Як творчість в YouTube та мільйони переглядів допомагають ЗСУ

Чому Оствиця та як знімали кліп

"Мені потрібно було підібрати атмосферне місце, яке б максимально нагадувало локації з Відьмака. І, знаючи, що в нас є така прекрасна Оствиця, сумнівів щодо вибору не було. Навіщо кудись їздити, якщо в нас у Рівному є таке красиве місце?

"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри
Процес зйомок кліпу. Фото надала Олена Андросова

Насправді в нас була невелика команда. Мені допомагав оператор — наш рівненський Павло Осіпов, він займався зйомкою відео.

"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри
Скріншот відео Eileen — The Wolven Storm (UA) / YouTube: The Witcher

Влад Ярун зробив зведення звуку для мене, а Оствиця та її керівник Юрій Ойцюсь допомогли мені не лише з локацією, а й з реквізитом та костюмом.

"Відьмак 3": рівненська співачка записала україномовний кавер до промоції оновлення гри
Скріншот відео Eileen — The Wolven Storm (UA) / YouTube: The Witcher

Попередня підготовка до зйомок в нас зайняла декілька тижнів. Зі зйомкою ми справились доволі швидко — за один день, і декілька тижнів в нас зайняв постпродакшн".

Чи грали у Відьмака?

"Зазвичай, коли в мене питають, чи я геймер, то я кажу так, але я ще не награла таку велику кількість ігор, щоб так себе назвати. На жаль, в мене вільного часу на ігри не дуже багато.

У Відьмака я вже граю два роки і при цьому ще не зовсім його пройшла повністю, буквально, трішки лишилось. Але, мабуть, зараз я можу сказати, що це одна з моїх улюблених ігор. Цей внутрішньоігровий світ настільки органічно і правдоподібно зроблений, що ти просто в нього поринаєш, віриш всьому, що там відбувається і по-своєму захоплюєшся багатьма різними персонажами".

Книги, гра чи серіал?

"Це складне питання. Книжки я просто обожнюю — я їх перечитувала та переслуховувала аудіо багато разів. Гра — це якийсь окремий світ, він сприймається мені як дуже органічне продовження книжок. А коли виходить новий сезон серіалу, я обов'язково його дивлюсь. Але не можу не сказати, що в моєму рейтингу серіал буде на останньому місці, оскільки я, як прискіплива поціновувачка першоджерела Сапковського, дуже критично ставлюся до всіх моментів, які, на мою думку, не дуже сходяться з оригіналом".

Що відомо

  • "Відьмак" — рольова відеогра за мотивами серії романів "Відьмак" Анджея Сапковського, розроблена польською компанією CD Projekt RED. Події в The Witcher відбуваються в середньовічному фентезі світі. Перша гра вийшла у 2007 році, у 2011 році компанія випустила сіквел The Witcher 2: Assassins of Kings. Третю, заключну, гру з серії The Witcher 3: Wild Hunt випустили у травні 2015 року.
  • Рівненська співачка та музикантка Олена Андросова здобула популярність завдяки українським каверам на іншомовні композиції, як от "Киньте гріш Відьмакові", виконанням "Щедрика" та іншими роботами. А на середину липня 2022 виконання пісні "Ой у лузі червона калина" зібрало 5,5 млн, а гроші, які сервіс платить за такі показники, вона перераховує на допомогу Збройним силам.

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок