"Всі зробили все, що було можливо". Санітра - про відсутність Лесюка та старт третього етапу Кубка світу у Ансі

"Всі зробили все, що було можливо". Санітра - про відсутність Лесюка та старт третього етапу Кубка світу у Ансі

Ексклюзивно
"Всі зробили все, що було можливо". Санітра - про відсутність Лесюка та старт третього етапу Кубка світу у Ансі
. Суспільне Спорт

Ексклюзивне інтерв'ю тренера чоловічої збірної України з біатлону для Суспільне Спорт.

Спринтерська гонка серед чоловіків відкрила змагальну програму третього атапу Кубка світу з біатлону 2022/23, який проходить у французькому Ансі.

Чоловіча збірна України не зазнала змін у своєму складі, у порівнянні з попереднім етапом у австрійському Гохфільцені. Однак на старт у Ансі через проблеми зі здоров'ям так і не вийшов Тарас Лесюк. Український біатлоніст по цій же причині пропускав останню гонку в Австрії.

Підсумком спринтерської гонки у Ансі для чоловічої збірної України став фініш двох біатлоністів у заліковій зоні. У топ-40 спринту потрапили Артем Прима (18) та Антон Дученко (28). До гонки переслідування також відібрався Богдан Цимбал (44), а 19-річний Віталій Мандзин став 78-м.

Читайте також: Артем Прима – у топ-20 чоловічого спринту на етапі Кубка світу з біатлону в Ансі: результат гонки

Після спринту на третьому етапі Кубка світу 2022/23 тренер чоловічої збірної України з біатлону розповів про старт чергового етапу в ексклюзивному інтерв'ю для Суспільне Спорт.

Що сказав Санітра після спринту

  • Про відсутність Тараса Лесюка

"У Тараса знову зранку повернулися проблеми зі здоров'ям, тому ми на перспективу вирішили в команді, що краще йому в цих умовах не стартувати. Зараз він проходить фазу відновлення, щоб надалі був на 100% здоровий. Бо вже у Гохфільцені я бачив, що він у естафеті не біг так, як міг".

  • Про результати українців у спринті

"Всі зробили все, що було можливо. Дуже високо оціню результат Артема Прими: впорався що зі стрільбою, що з важкими умовами на трасі. Важко було боротися з норвежцями, шведами й французами, які показали інший рівень за всіма параметрами.

Думаю, й Антон Дудченко міг би трохи інший результат показати, але в нього після першого кола почали сильно боліти надкісниці. Так сильно, що практично два кола він пробіг лише на руках. Не знаю, чому так: треба знайти причину. Цей момент дуже вплинув на його швидкість на трасі. Тому його час не відповідає реальному фізичному стану. Думаю, що зі стрільбою, яку він показав, закривши всі мішені, якби був у нормальному стані, також був би на високій позиції.

Богдан Цимбал на цей час показує його максимальний рівень. Зараз трохи фізично не почувається так, як треба.

Щодо Мандзина, треба дивитися на умови, які були в кінці [коли він вийшов на трасу]. Тому я задоволений його виступом. Знову боровся. Якби на одне штрафне коло менше, міг би боротися за гонку переслідування".

  • Про покращення стрільби

"Загалом у всіх була хороша стрільба. Тут стрільбище приходиться по спуску, не було вітру, тому й такі результати. Думаю, вони добре впоралися що з темпом, що з умовами, які були".

  • Про погодні умови гонки

"Цей етап специфічний не лише через профіль траси, а й через погоду, яка була не найкраща для біатлону. Була велика різниця від старту до кінця. Десь після першої групи почався сильний дощ, траса була вже розбита, була вода на трасі. І в кінці, в четвертій групі, в якій стартував Мандзин, на стрільбищі був туман, і багато спортсменів робили помилки, особливо на стрільбі стоячи".

Читайте також: Трансляція біатлону на Суспільне Спорт: як і де дивитися гонки, уся ключова інформація

Що далі

  • 16 грудня (п'ятниця), 15:15. Спринт, жінки (7.5 км)
  • 17 грудня (субота), 13:10. Переслідування, чоловіки (12.5 км)
  • 17 грудня (субота), 15:15. Переслідування, жінки (10 км)
  • 18 грудня (неділя), 13:10. Масстарт, чоловіки (15 км)
  • 18 грудня (неділя), 15:15. Масстарт, жінки (12.5 км)
На початок