Експертиза підтвердила загибель на "Азовсталі" двох захисників з Кіровоградщини

Експертиза підтвердила загибель на "Азовсталі" двох захисників з Кіровоградщини

Експертиза підтвердила загибель на "Азовсталі" двох захисників з Кіровоградщини
. Зліва направо Дмитро Рейниш та Євген Смоляков/колаж Суспільне Кропивницький

Експертиза підтвердила загибель на "Азовсталі" двох захисників з Кіровоградської області. Це – Дмитро Рейниш з Гайворонської громади Голованівського району та Євген Смоляков з міста Олександрія.

Читайте також: У Кропивницькому відкрили виставку фотографій та речей загиблих захисників Маріуполя.

За інформацією міського голови Гайворона Романа Волуйка, 21-річний боєць полку "Азов" Дмитро Рейниш з позивним "Рекс" загинув при евакуації з "Азовсталі" 31 березня. Гелікоптер, у якому перебував військовий, збили російські солдати.

Дмитро Рейниш народився 26 жовтня 2000 року у місті Гайворон. Після закінчення школи вступив до Київського спортивного ліцею-інтернату за направленням "Веслування на байдарках". Входив до збірної команди Києва.

З 2018 року заочно навчався в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Григорія Сковороди на факультеті фізичної культури, спорту та здоров'я. Працював фітнес-тренером. Любив спорт, музику та книжки.

У 2020 вирішив піти на службу в Окремий загін спеціального призначення "Азов". Коли почалася повномасштабна війна, Дмитро був артилеристом-наводчиком гаубиці та обороняв Маріуполь разом з побратимами з полку. Згодом перейшов у піхоту. З лютого – навідник артилерійського дивізіону.

"Найщиріший хлопець, завжди був безкорисливий, душа компанії, той, який завжди прийде на допомогу, навіть якщо сам у скруті. Піклувався про батьків та допомагав, завжди їх шанував та розумів, – говорить кращий товариш бійця Павло Гапонов. – Діма спочатку думав та аналізував, потім вже робив якісь висновки. Ніколи не засуджував людей, навіть коли знав ситуацію досконало. Хлопець, який не боявся ризикувати та досягати своїх цілей, чітко стояв на своєму, пройшовши свій тернистий шлях, який його ані трохи не надломив, тільки загартував характер".

Солдат Рейниш посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня. У військовослужбовця залишилися батьки.

8 травня у місті Маріуполь під час бойового завдання на території "Азовсталі" загинув олександрієць Євген Смоляков з позивним "Ойген". Про це повідомив міський голова Сергій Кузьменко.

"Цю втрату підтвердила тривала експертиза. Герою було 46 років. Посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. У чоловіка залишились батьки, брат, син та кохана".

Про час і місце поховання Євгена Смолякова повідомлять додатково.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок