Працюють вночі, аби не відмовляти замовникам: як черкащанки адаптували бізнес до відключень електроенергії

Працюють вночі, аби не відмовляти замовникам: як черкащанки адаптували бізнес до відключень електроенергії

Працюють вночі, аби не відмовляти замовникам: як черкащанки адаптували бізнес до відключень електроенергії
. Суспільне Черкаси

Лариса та Оксана Щасливець з села Худяки третій рік виготовляють солодощі на продаж. Вони розповіли, що нині спланували технологічні процеси на кухні так, аби не залежати від графіка відключень електроенергії.

Як мама з донькою продовжують малий бізнес в умовах енергозаощадження, дізнавалось Суспільне.

За словами Лариси Щасливець, сендвічі та букети із зефірних квітів нині переважають у замовленнях, оскільки цей продукт вимагає менше часу на виготовлення, аніж випічка, та не псується без холоду:

"Ми виготовляємо те, що можна зробити без електрики, і робимо підготовчі процеси — готовимо, пакуємо. Коли з'являється світло, навіть вночі працюємо, буває о дванадцятій ночі, бо в нас сусіди питають, що у вас відбувається".

зефір
Лариса Щасливець. Суспільне Черкаси

Сироп для зефіру готують великими порціями завчасно. Його додають під час збивання провареного пюре, пояснила донька Лариси – Оксана. Це для того, аби не дати кристалізуватися цукру та продовжити час зберігання готового десерту.

Із заготовок роблять зефір, коли з’являється електроенергія. Жодному замовнику за час її відключення не відмовили, зазначила Оксана Щасливець:

"Коли були аварійні відключення і не було світла по шість-вісім годин, ми не відмовляли клієнтам. Коли ми почули, що о другій чи третій години ночі з'явилось світло, вставали й пішли робити".

зефір
Оксана Щасливець. Суспільне Черкаси

Аби не згоріла техніка на комбайнах та міксерах, вони вирішили переставити стабілізатор напруги із котла.

"Коли відключали світло уночі, то у нас дуже стрибала напруга на стабілізаторі. Ми підключали стабілізатори на кухонну машину, щоб її не зламати. Тобто ми з котла відключили і під'єднали до кухонної машини, щоб попрацювати деякий час, потім знову все підключаємо назад", — прокоментувала Оксана Щасливець.

зефір
Суспільне Черкаси

"Бувало так, що готуємо, і раптово зникає світло. Тому я ліхтариком підсвічую, Оксана робить трояндочки, бо світла не буде, а замовлення є. Ми думали, що з цими подіями не буде замовлень, але життя є життя. Люди живуть. Люди хочуть зробити приємне своїм рідним, своїм дітям", — зауважила пані Лариса.

Повне відео

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок