Як у разі блекауту працюватиме радіо і ТБ. Пояснює Держспецзв’язку

Як у разі блекауту працюватиме радіо і ТБ. Пояснює Держспецзв’язку

В Україні залишається імовірність блекауту через регулярні обстріли РФ української критичної інфраструктури. У разі повного відключення електроенергії в Україні мобільні оператори зв'язку, радіо та телебачення повинні забезпечити можливість роботи та надання послуг упродовж 3 діб.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

"На сьогодні п’ять радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Так само як телевізійні канали, телемарафон — також зарезервовано подачу телесигналу на три доби", — зазначив посадовець.

За його словами, у майбутньому робота медіа залежатиме від забезпечення паливом.

Щиголь порадив українцям придбати радіоприймач на батарейках, щоб мати змогу отримувати інформацію незалежно від наявності електрики.

"У нас працюють в середній хвилі Українське радіо, працює радіо в FM-діапазоні, де ви можете почути найнеобхіднішу інформацію", — зауважив чиновник.

Окрім того, він додав, що уряд працює над забезпеченням роботи станцій мобільного зв’язку.

Що відомо про останні масовані обстріли РФ по Україні

Російські військові 5 грудня увосьме завдали масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. У Київській, Вінницькій та Одеській областях зафіксували влучання в енергооб'єкти. Сумська область повністю залишилася без електропостачання. В Одесі після вибухів знеструмленими лишилися всі насосні станції та резервні лінії. У Києві метрополітен перевели в обмежений режим роботи. Також у Молдові поблизу молдовського міста Бричани, що неподалік українського кордону, виявили ракету, повідомили в МВС країни. У Повітряних силах повідомили, що загалом окупанти випустили понад 70 ракет. ППО збили понад 60.

23 листопада Росія всьоме здійснила масований ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. Тоді ударів зазнали житлові будинки, ТЕЦ, ТЕС і електропідстанції у Києві, Київській, Вінницькій, Львівській та Запорізькій областях. У Києві та області внаслідок обстрілів були загиблі та поранені. По всій Україні запровадили аварійні відключення світла. Світло вимкнулось й у Молдові. Через обстріли українці лишились не тільки без світла, а й без водопостачання та зв'язку.

Війна. Усі новини

Читайте також

"Можуть повторити": Повітряні сили закликають готуватись до нових ракетних атак

Буданов: Росія має ракет ще на кілька масованих ударів

На початок