Буданов: Росія має ракет ще на кілька масованих ударів

Буданов: Росія має ракет ще на кілька масованих ударів

Буданов: Росія має ракет ще на кілька масованих ударів
. Фото: Ковальчук Віктор/УНІАН

Запаси високоточної зброї вийшли на критичний мінімум, однак їх вистачить ще на кілька масштабних атак по Україні. Про це в етері телемарафону заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов.

"Насправді запаси високоточного озброєння у РФ вже підходять до завершення. Вони вже давно увійшли в критичний мінімум. Проте, як бачимо, вони вирішили йти до кінця, тобто до нуля. Що в принципі дуже погано для самої РФ. Військові там знають про цю проблему", — сказав він.

За словами Буданова, у Росії виробляють нові ракети, але виробництво "абсолютно мізерне" у порівнянні з тією великою кількістю, яку вони застосовують.

Він нагадав, що нещодавно міністр оборони Олексій Резніков оприлюднив інформацію про запаси ракет у Росії.

"Не думаю, що треба ще раз повторювати. Реально в них залишилось ще на кілька масштабних атак і вони вийдуть в повний нуль.Чи готові вони вийти в повний нуль? Як ми бачимо, вони впевнено до цього йдуть. Щодо виробництва нових, то воно досить обмежене. Виробляється тільки кілька типів високоточного ракетного озброєння", — сказав очільник ГУР.

За словами Буданова, наступна масована ракетна атака залежить від бажання росіян та технічних та регламентних робіт з обслуговування цього ракетного озброєння.

Відповідаючи на питання про імовірні постачання ракет з Ірану, Буданов заявив: "Станом на зараз жодної балістичної ракети Іран не поставив до РФ. З Китаєм та сама історія нічого особливого звідти, окрім величезної кількості пральних машин, телевізорів та іншої побутової техніки доставлено не було".

Що відомо

  • Раніше міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що російські війська витратили більшість арсеналу деяких видів крилатих ракет під час ударів по Україні з 23 лютого до 18 листопада.
  • Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що Росія має ресурс для 3-4 масованих ударів, рівноцінних атаці, яка сталася 15 листопада.
  • За словами президента Володимира Зеленського, за 270 днів повномасштабної війни Росія випустила по Україні понад 4 700 ракет.
  • Раніше газета The Washington Post повідомила, що Іран планує передати Росії не тільки ударні безпілотники, а й ракети класу "земля-земля". До цього газета повідомила про нову угоду між Росією та Іраном – Тегеран зобов'язався організувати виробництво своїх бойових безпілотників на території Росії.

Читайте також

Дорозвідка і підготовка: у ГУР пояснили, чому Росія не поспішає з наступною ракетною атакою

Ситуація відносно спокійна та контрольована, однак нових атак РФ можна очікувати будь-коли — ГУР

"Хочуть збільшити напрямки ударів" — речник українських Повітряних сил прокоментував ймовірну ротацію росіян

У РФ закінчуються запаси високоточних ракет, однак ризик масштабних ударів зберігається — ISW

Росія вже використовує стратегічний запас деяких озброєнь — ГУР

На початок