Одеська область — друга в Україні за рівнем розвитку цифрової сфери

Одеська область — друга в Україні за рівнем розвитку цифрової сфери

Одеська область — друга в Україні за рівнем розвитку цифрової сфери
Фото ілюстративне. Джерело: pexels.com

Одеська область посіла друге місце серед регіонів України за рівнем цифрової трансформації. Про це повідомили в Одеській ОВА.

За даними адміністрації, за рік Одеська область піднялася з 20 місця на друге. Регіон одним з перших під'єднав можливість шерингу копій цифрових документів з Дії в установах соцзахисту, закладах освіти та медицини.

"Жителі регіону та ВПО відчули суттєві переваги простоти та зручності при отриманні базових і життєво необхідних послуг, особливо у випадках втрати паперових документів та неможливості їх швидкого відновлення в умовах воєнного стану", — зазначив заступник Начальника Одеської ОВА Костянтин Гой.

В ОВА повідомили, що наразі в усієї області є доступ до послуги "єМалятко": це комплексна послуга для батьків новонароджених, яка надає можливість зареєструвати народження дитини, отримати свідоцтво про народження дитини, подати на фінансову допомогу при народженні тощо.

Також Одеська область повністю забезпечила доступ та реєстрацію вчителів на платформі "Всеукраїнська школа онлайн". За словами Костянтина Гоя, найближчим в часом в регіоні планують запустити нові електронні сервіси для комунікації людей з органами державної влади.

Читайте також

  • В Одеській області запрацює послуга "мобільний адміністратор"
  • У готелях Одеси з'явився шеринг документів
  • Комунальні лікарні Одеської області інтегрувалися із "Дією"

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок