В Одесі відновили послугу "єМалятко". Як оформити документи

В Одесі відновили послугу "єМалятко". Як оформити документи

В Одесі відновили послугу "єМалятко". Як оформити документи
. Немовля. Фото: pexels

У двох пологових будинках в Одесі поновили послугу "єМалятко". Про відновлення приймання документів на отримання комплексної послуги повідомили в пресслужбі Департаменту надання адміністративних послуг Одеської міської ради.

Станом на 31 серпня вона доступна у пологовому будинку Одеської обласної лікарні (Академіка Заболотного, 26 к. 4) та пологовому будинку №7 (вул. Космонавтів, 11 Б).

Приймання документів для отримання комплексної послуги "єМалятко" в усіх пологових будинках міста, а також у територіальних підрозділах ЦНАП за адресами: вул. Косовська, 2Д та просп. Добровольського, 106 буде відновлене найближчим часом, повідомили в установі.

"єМалятко" – це комплексна послуга для батьків новонароджених, яка надає можливість отримати до дев'яти державних послуг. Вона дозволяє зареєструвати народження дитини, отримати свідоцтво про народження дитини, подати на фінансову допомогу при народженні тощо.

Як оформити документи

Скористатись послугою можна через портал "Дія" або в пологовому будинку (до виписки), у ЦНАП.

Щоб отримати послугу офлайн:

  1. Зверніться до адміністратора послуги "єМалятко" безпосередньо в пологовому будинку, ЦНАП чи відділі ДРАЦС за місцем народження дитини чи місцем вашої реєстрації.
  2. Підготуйте оригінали паспортів обох батьків. Також вам знадобиться номер медичного висновку про народження. Перевірте, чи видає ваш пологовий будинок медичні висновки, тут. Якщо пологового будинку немає у цьому переліку — вам видадуть медичне свідоцтво про народження (форма 103/о). Під час заповнення заяви також знадобиться інформація:
  • про ідентифікаційні номери обох батьків (за наявності)
  • зі свідоцтва про шлюб (дата, місце та орган, що уклав шлюб)
  • УНЗР хоча б одного з батьків — для замовлення послуги з присвоєння УНЗР дитині
  • номер банківського рахунку у форматі IBAN — для замовлення послуги з призначення допомоги при народженні.

Під час заповнення заяви потрібна присутність обох батьків, якщо батько та матір дитини не перебувають в офіційному шлюбі. Якщо батько та матір дитини мають різні прізвища, потрібна присутність обох батьків або нотаріальна довіреність та згода відсутнього з них щодо присвоєння дитині прізвища.

Якщо батько та матір дитини зареєстровані за різними адресами, потрібна присутність обох батьків або нотаріальна довіреність та згода відсутнього з них щодо реєстрації народженої дитини з одним із батьків.

Ви не зможете отримати послугу офлайн, якщо:

  • у вашої дитини вже є свідоцтво про народження
  • дитина народилася поза лікувальним закладом
  • дитина народилася поза межами України
  • один із батьків дитини є громадянином іншої країни
  • шлюб між батьком та матір'ю укладено в іншій країні

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок