"Увірвались в приміщення і фотографували нас". У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки

"Увірвались в приміщення і фотографували нас". У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки

"Увірвались в приміщення і фотографували нас". У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки
. Обшуки в Свято-Миколаївському соборі. Джерело: ssu.gov.ua

У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ прокоментували обшуки СБУ, які відбулися 25 листопада в Свято-Миколаївському соборі. Архимандрит Никита каже, що правоохоронці увірвались в приміщення, вивели всіх з кімнат, приставили до стіни, роздягнули і фотографували.

Про це архимандрит розповів у відео, яке опублікували на сторінці єпархії у Facebook.

Щодо знайдених документів про російські громадянства та «методички» з Москви архимандрит у відео не говорив. Більше інформації про обшуки пообіцяв надати згодом.

За його словами, обшуки тривали 12 годин, розпочалися о 7:00.

"О 7:00 ми почули незрозумілі звуки. Виламали двері. Нас вивели зі своїх кімнат, усіх, хто перебував у єпархії, приставили до стіни, роздягнули і виявляється сфотографували", — каже архимандрит.

В СБУ заявили, що під час обшуків у соборі знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівників єпархіальних структур. Також виявили "методички" від кураторів з Москви нібито щодо того, як проводити церковні літургії після повномасштабного вторгнення.

25 листопада Суспільне намагалось сконтактувати з архимандритом Никитою. Він на дзвінки не відповідав.

Що відомо

  • Обшуки у ​​Свято-Миколаївському соборі в Чернівцях розпочалися вранці 25 листопада.
  • 15 листопада Служба безпеки відкрила кримінальне провадження щодо співів із прославлянням Росії під час богослужіння у Києво-Печерській Лаврі. Представник храму повідомив, що священник був зайнятий помазанням людей та спілкуванням із вірянами, а тому нібито не чув співів.
  • 22 листопада СБУ заявила, що проводить контррозвідувальні безпекові заходи у Києві в Києво-Печерській Лаврі, що перебуває в підпорядкуванні УПЦ. Тоді казали, що ці заходи відбуваються в межах роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок