Стінопис Бенксі на Великій Житомирській у Києві "доповнили" невідомі

Стінопис Бенксі на Великій Житомирській у Києві "доповнили" невідомі

Стінопис Бенксі на Великій Житомирській у Києві "доповнили" невідомі
. Скріншот з фільму Exit Through the Gift Shop

Британський вуличний художник із псевдонімом Бенксі залишив в Україні 7 стінописів. Один з них, що розташований на стіні на вулиці Велика Житомирська, – броньована вантажівка з боєголовкою у вигляді пеніса – доповнили невідомі. Фотографію "удосконаленого" малюнку 20 листопада виклав у Facebook фотограф Владислав Содель.

"Бенксі після покращення", – підписав знімок Содель.

Бенксі використав за основу намальований кимось на стіні фалічний символ, домалювавши до нього російський військовий автомобіль із буквою Z на кабіні. Невідомі поряд зобразили українського козака, який тримає в руці гігантський презерватив.

Стінопис Бенксі на Великій Житомирській у Києві "доповнили" невідомі
Стінопис Бенксі на Великій Житомирській у Києві "доповнили" невідомі: до та після. Фото: The Art Newspaper, Vladyslav Sodel/Fb

Усього британський митець підтвердив в 7 малюнків у Києві, Ірпені та Бородянці. А пізніше опублікував у своєму Instagram відео про створення стінописів в Україні.

На відео показаний сам процес на фоні зруйнованих внаслідок російських обстрілів будинків. Також записані коментарі місцевих жителів, що розповідають історію своїх міст та районів.

Вуличний художник зі світовим ім'ям: хто такий Бенксі

У березні на аукціоні в Лондоні анонімно представили картину "CND Soldiers", яку продали за 81 тисячу фунтів стерлінгів (3 557 469 гривень). Усі отримані кошти передали на допомогу київській міській лікарні "Охматдит", де зараз лікують поранених дітей, які постраждали внаслідок російської агресії.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок