Продовжили відсторонення від роботи. Міського голову Помічної на Кіровоградщині підозрюють у хабарництві

Продовжили відсторонення від роботи. Міського голову Помічної на Кіровоградщині підозрюють у хабарництві

Продовжили відсторонення від роботи. Міського голову Помічної на Кіровоградщині підозрюють у хабарництві
. Суспільне Кропивницький

Відсторонити від роботи на два місяці – таке рішення ухвалили в апеляційному суді Кропивницького у справі міського голови Помічної Миколи Антошика, якого підозрюють у хабарництві. Його захисник Дмитро Макєєв подав апеляцію на рішення Ленінського районного суду про відсторонення, яку апеляційний суд відхилив без можливості оскарження. Суспільне відвідало судове засідання.

У вересні 2022 року в робочому кабінеті заступника Миколи Антошика Артема Щербатюка знайшли десять тисяч гривень. Їх, за версією слідчих, Антошик і Щербатюк отримали від підприємця в обмін за дозвіл встановити тимчасовий дитячий атракціон.

Під час судового засідання прокурор Сергій Ожог наполягав на подальшому відстороненні від роботи міського голови: "Ризики були мною зазначені в клопотанні: знищення речових доказів, які є в розпорядженні підозрюваного та можливість впливати на свідків".

2 листопада суддя Ленінському райсуду Леонід Плохотніченко підтримав клопотання прокурора і продовжив відсторонення Миколи Антошика від роботи з 2 листопада до 2 січня 2023 року.

Під час засідання 14 листопада суддя апеляційного суду Руслан Бондарчук ухвалив рішення продовжити ухвалу Ленінського суду: "Ухвала апеляційного суду є остаточною і в касаційному порядку оскарженню не підлягає".

У вересні Миколі Антошику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внести заставу.

За інформацією прокурора, заставу внесли за обох підозрюваних: "Майже 200 тисяч гривень. Після внесення застави підозрюваного Антошика звільнили з СІЗО. Щербатюк теж відсторонений, заставу за нього також внесли".

Микола Антошик вважає підозру необґрунтованою, звинувачення – безпідставними. Від роботи його відсторонили, сказав, 6 вересня: "Відтоді громада без керівника. Я на суді сказав про те, що склалась критична ситуація – і керуюча справами піде в декрет, і начальниця загального відділу піде у декрет. Враховуючи, що мене і заступника немає, все покладається на секретаря ради. Вона не впорається. Йде війна, десятитисячна громада не може бути без міського голови".

Микола Антошик розповів, що нині займається волонтерством.

Якщо вину Миколи Антошика доведуть, йому загрожує від п’яти до десяти років позбавлення волі.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок