"Все заміновано". Голова Бериславської ВА розповів про ситуацію в районі

"Все заміновано". Голова Бериславської ВА розповів про ситуацію в районі

"Все заміновано". Голова Бериславської ВА розповів про ситуацію в районі
. Херсонщина. Бериславський район, спалений трактор на подвір'ї одного з населених пунктів, листопад 2022 р. Фото: Нацполіція України

Голова Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов називає ситуацію в районі складною. Військові РФ замінували практично все, розповів він в етері загальнонаціонального марафону.

"Тривають стабілізаційні заходи. На території району залишилось 35 тисяч жителів. Російські війська при відході замінували практично все: житлові будинки, критичні об'єкти інфраструктури, лікарні, лісосмуги", – розповів Літвінов.

Повести розмінування, каже голова РВА, зараз практично не можливо. Російські війська продовжують обстріли звільнених населених пунктів. Від атак росіян зруйнована вся критична інфраструктура.

"У Бериславі вони підірвали високовольтні лінії передач. Місто залишається без електроспоживання. Немає газу і води. У нас є 11 свердловин і є інформація, що деякі із них заміновані", – розповів Літвінов.

За його словами, люди в Бериславі і населених пунктах району потребують допомоги: продукти, засоби гігієни, постіль, ковдри, ліки. Проте поки військові згоди на ввезення не дають.

"Як тільки буде дозвіл ми все доставимо до населених пунктів. Зараз все заміновано. Є можливість ворожого обстрілу на правобережжі", – сказав Літвінов.

Що відомо

  • На бериславському напрямку потрібно відновити понад 100 км ліній електропередач. Спеціалісти кампанії ДТЕК оглянули 75 кілометрів ліній електропередач. На місці немає 16 опір, багато дроту обірвано.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок