Збірна України здобула третю поспіль перемогу в кваліфікації на чемпіонат світу-2024 з футзалу

Збірна України здобула третю поспіль перемогу в кваліфікації на чемпіонат світу-2024 з футзалу

Збірна України здобула третю поспіль перемогу в кваліфікації на чемпіонат світу-2024 з футзалу
. Futsal Association of Ukraine

Команда – за крок до прямого виходу до елітраунду відбору, проте все вирішить останній матч проти Нідерландів.

Чоловіча збірна України з футзалу зіграла третій матч кваліфікації на чемпіонат світу-2024. У попередніх двох турах "синьо-жовті" здобули дві поспіль перемоги: над Косовом (3:1) та Нідерландами (3:2).

У третьому матчі основного раунду відбору підопічні Олександра Косенка знову зустрілися з аутсайдерами 11-ї групи – збірною Косова. Цього разу "синьо-жовті" знову взяли гору над суперниками та здобули третю поспіль перемогу на цій стадії кваліфікації.

Читайте також: Україна здобула другу поспіль перемогу на старті відбору до ЧС-2024 з футзалу

Уже за перші десять хвилин матчу українці оформили відрив у два м'ячі. Рахунок у грі на шостій хвилині відкрив нападник Ігор Чернявський: завдяки асисту від капітана команди Петра Шотурми.

Другий м'яч Україні приніс захисник Євген Сірий, який скористався подачею Ярослава Лебедя. Косовари скоротили відставання на 17-ій після гола від Дрілона Макшаррая.

Збільшити перевагу "синьо-жовтим" вдалося в другому таймі. На 28-ій забив захисник Микола Микитюк, а на 31-ій ще один гол додав форвард Артем Фаренюк: після розіграшу кутового.

Автором п'ятого забитого м'яча став Лебідь, який скористався подачею Андрія Мельника. Майже одразу після нього українці пропустили гол від Мерітона Саліху. Проте в підсумку Україні вдалося втримати рахунок 5:2 та зміцнити свої позиції в лідерах групи.

Читайте також: "Ураган" отримав суперників в елітраунді Ліги чемпіонів з футзалу: результати жеребкування

Футзал. Кваліфікація на ЧС-2024. 3-ій тур

  • Косово – Україна – 2:5

Голи: Макшаррай, 17, Саліху, 34 – Чернявський, 6, Сірий, 9, Микитюк, 28, Фаренюк, 31, Лебідь, 34

Турнірна таблиця: група 11

  1. Україна – 9 очок (3 матчі), 12:5 (різниця голів)
  2. Нідерланди – 3 (2), 4:5
  3. Косово – 0 (3), 4:10

Після трьох матчів Україна зберігає перше місце в групі та вже гарантувала собі щонайменше плей-оф за вихід на наступний етап, адже вже не опуститься нижче другого місця . До елітраунду кваліфікації чемпіонату світу-2024 пройдуть 12 переможців груп, чотири найкращі команди з других місць, а також чотири переможці плей-оф серед других місць.

Читайте також: Українська футзалістка Юлія Титова ввійшла до топ-4 найкращих бомбардирок збірних Фіналу чотирьох Євро-2023

Що відомо

  • У фінальній частині ЧС-2024 з футзалу від Європи візьмуть участь сім збірних: п'ять переможців завершального групового етапу та ще два переможці плей-оф між командами, що посядуть другі місця.
  • "Синьо-жовті" не зуміли кваліфікуватися на чемпіонат світу 2021 року. На етапі елітраунду відбору Україна посіла останнє, четверте, місце в групі.
  • Востаннє Україна проходила на чемпіонат світу в 2016 році: тоді команда посіла 13-те місце, дійшовши до 1/8 фіналу. Найкращий результат збірної – четверте місце 1996 року.
  • У 2022 році Україна посіла четверте місце на чемпіонаті Європи. У "бронзовому" фіналі українці поступилися Іспанії з рахунком 1:4.

Що далі

  • 8 березня 2023 року. Нідерланди – Україна (4-ий тур кваліфікації).
Читайте також: Визначилися усі учасниці Фіналу чотирьох Євро-2023 з футзалу: з ким зіграє Україна
На початок