У Вугледарській громаді складна гуманітарна ситуація. Евакуацію ускладнюють дощ та обстріли

У Вугледарській громаді складна гуманітарна ситуація. Евакуацію ускладнюють дощ та обстріли

У Вугледарській громаді складна гуманітарна ситуація. Евакуацію ускладнюють дощ та обстріли
Видача гуманітарної допомоги в одном з населених пунктів Вугледарської громади, осінь 2022 року. Фото: Вугледарська МВА/Facebook

Вугледар без світла, води та газу. Зв’язку немає, магазини не працюють. З п’ятнадцяти тисяч жителів у місті залишається менше восьмисот людей. Про це Суспільному розказав заступник міського голови Максим Вербовський.

"Ситуація стабільно складна. Вугледар, Павлівка, Пречистівка, Богоявленка — ці населені пункти громади щодня під ворожим вогнем. Комунікації відсутні. Водяне, Павлівка, Вугледар — немає ні світла, ні газу, ні води. Відсутній також зв’язок. Селища, що трохи далі від фронту — Богоявленка та Новоукраїнка тільки зі світлом. Пречистівка також електрика є, немає зв’язку", — каже Максим Вербовський.

За його словами, загалом у громаді зараз проживає дві тисячі людей. До 24 лютого ця цифра сягала двадцяти п’яти тисяч. Двічі на тиждень проводиться евакуація.

"Евакуація триває. Щовівторка та щочетверга охочих поїхати з громади ми вивозимо у більш безпечні міста. Але зробити це вдається не завжди. Залежить це не тільки від обстрілів, а й стану дороги. Ті, що ведуть до міста, — ґрунтові, їх розмивають дощі, тоді людей вивезти можуть лише військові", — пояснює заступник міського голови Вугледара Максим Вербовський.

Селянам Вугледарської громади вже завозять вугілля, каже заступник голови. Обіцяє, що згодом будуть і дрова.

Гуманітарну допомогу людям доставляють щомісяця, з харчами також допомагають волонтери.

Читайте також

В окупованій Макіївці Луганської області загинули 500 військових РФ

На Луганщині мародери розкрадають майно місцевих підприємців

Російські війська вчергове обстріляли Вугледар, що на Донеччині

На початок