Фонд держмайна розпочав приватизацію "Довженко-Центру"

Фонд держмайна розпочав приватизацію "Довженко-Центру"

Фонд держмайна розпочав приватизацію "Довженко-Центру"
. Фото: Андрій Бойко/@dovzhenko.centre/Facebook

Як стало відомо 17 жовтня, Фонд державного майна розпочав процес приватизації двох корпусів "Довженко-Центру". Копії листа опублікувала в Facebook журналістка Лєна Чиченіна, сам документ датовано 26 вересня.

Йдеться про два нежитлові будинки площею у 3 137 кв. м та 5 927 кв.м відповідно. Водночас про основний корпус поки що не йдеться.

У цих двох корпусах — офіси, які центр здавав в оренду. Чиченіна з посиланням на "Довженко-Центр" пише, що на гроші з цієї оренди в Центрі зробили зокрема і ремонт.

Фонд держмайна розпочав приватизацію "Довженко-Центру"

Ми відправили запит щодо ситуації представникам "Довженко-Центру" й опублікуємо їхню позицію, як тільки вони її нададуть.

"Хірургічне втручання в тіло живої людини". Що відбувається з "Довженко-Центром" і до чого тут забудова й анімація

Нещодавно Кабмін відповів на петицію про скасування реорганізації "Довженко-Центру" — у відповіді йдеться, що правонаступником Центру стане "Українська анімаційна студія". В уряді також вважають, що "Довженко-Центр" – неприбуткове підприємство і його витрати перевищують обсяги державного фінансування, саме тому реорганізація йому необхідна.

В.о. директора "Довженко-Центру" Олена Гончарук натомість заявляє, що це маніпуляція й Центр приносив прибуток і не є дотаційним.

Більше про ситуацію навколо реоганізації "Довженко-Центру" дивіться у відеоблозі журналістки Суспільне Культура Олесі Котубей.

"Кортіло якнайшвидше знищити інституцію": ексдиректор Довженко-Центру відреагував на новину про реорганізацію інституції

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок