Українці можуть проголосувати за членів журі Національного відбору "Євробачення-2023" у "Дії"

Українці можуть проголосувати за членів журі Національного відбору "Євробачення-2023" у "Дії"

Українці можуть проголосувати за членів журі Національного відбору "Євробачення-2023" у "Дії"
.

В ефірі телемарафону голова української делегації на Євробачення Оксана Скибінська розповіла, що відсьогодні й до 7 листопада українці зможуть проголосувати за членів журі Національного відбору.

Голосування за кандидатів відбуватиметься в додатку "Дія". Обрати українці зможуть з 9 кандидатів – усі вони або брали участь у "Євробаченні", або мають великий досвід робити на українській сцені, або знають, як працює конкурс та можуть обʼєктивно оцінити учасників.

Додаток "Дія" Суспільне Мовлення обрало, щоб забезпечити чесніть та прозорість голосування, адже всі користувачі підтверджують особу документами.

"Накрути голосів виключені, – говорить Оксана Скибінська. – Там не буде ботів і маніпуляцій, і голосувати зможуть тільки ті, хто зареєстрований".

Принцип голосування пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі: "Усе традиційно у кілька кліків. Заходите у розділ "Послуги", натискаєте "Опитування" та обираєте свого кандидата. Три артисти з найбільшим рейтингом увійдуть до складу журі Нацвідбору".

Проголосувати за членів журі Національного відбору "Євробачення-2023" українці можуть у "Дії"
Проголосувати за членів журі Національного відбору "Євробачення-2023" українці можуть у "Дії".

Серед кандидатів:

  • Джамала, співачка та переможниця "Євробаченя-2016";
  • DZIDZIO (Михайло Хома), співак, актор, кінорежисер, продюсер;
  • Тіна Кароль, співачка, композиторка, Народна артистка України;
  • Злата Оґнєвіч, співачка, композиторка;
  • Катерина Павленко, солістка гурту Go-A, фольклористка, сонграйтерка;
  • Юлія Саніна, фронтвумен гурту "The Hardkiss", авторка пісень, композиторка;
  • Костянтин Томільченко, креативний продюсер, режисер-постановник, суддя шоу "Танцюють всі";
  • Тарас Тополя, лідер гурту "Антитіла";
  • Валерій Харчишин, рок-музикант, лідер гурту "Друга Ріка", актор театру та кіно, продюсер.

Фінал Національного відбору на Пісенний конкурс "Євробачення-2023" відбудеться 17 грудня у форматі телевізійного концерту в прямому ефірі. Список фіналістів буде оголошено не пізніше, ніж 17 листопада, а доти пройде прослуховування учасників лонгліста.

Зазначимо, 67-й Пісенний конкурс "Євробачення" прийматиме Ліверпуль від імені України у травні наступного року. У конкурсі візьмуть участь 37 країн.

Суспільне Мовлення, яке є членом Європейської мовної спілки, організовує і проводить відбір пісні та представника України, а також забезпечує участь представника України на Пісенному конкурсі "Євробачення-2023".

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок