Субсидії через Пенсійний фонд. Автоматично субсидія буде нарахована майже 30 тисячам миколаївців

Субсидії через Пенсійний фонд. Автоматично субсидія буде нарахована майже 30 тисячам миколаївців

Субсидії через Пенсійний фонд. Автоматично субсидія буде нарахована майже 30 тисячам миколаївців
Жінка принесла документи для оформлення субсидії. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві, як і у всій Україні, з першого жовтня замість органів соцзахисту виплачує субсидії Пенсійний фонд, а з першого грудня він їх призначатиме. Всього на Миколаївщині автоматично буде нараховано субсидію майже 30 тисячам користувачам.

Про це кореспондентам Суспільного розповіла директорка Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області Олена Сичугова.

"Не залежно від того, де особа зареєстрована чи проживає, вона може звернутися до будь-якого сервісного центру в Україні. Крім того, звернення можуть надходити особисто до уповноважених осіб", — розповіла Олена Сичугова.

Також з 1 грудня розширюються можливості для звернення: документи можна буде подати через вебпортал Пенсійного фонду та додаток "Дія".

Всі документи, які надають люди, перевіряє Національна сервісна служба. Аби у підсумку не довелося повертати гроші державі, користувач має своєчасно повідомляти про всі зміни, які відбуваються у документах, в тому числі у складі сім'ї.

Якщо змін немає, субсидія тим, у кого вона була, нараховується автоматично. Тим, хто втратив роботу і претендує на отримання субсидії необхідно перебувати на обліку в Центрі зайнятості.

"Подаються заяви для нових клієнтів протягом всього опалювального сезону. Але, якщо людина претендує на повернення (субсидії — ред.) до 15 жовтня — подає заяву в листопаді або в грудні. Таку заяву вона має подати до 15 грудня, щоб ми повернулися і призначили їй субсидію з початку опалювального сезону", — пояснює начальниця управління соціальних виплат та компенсацій Наталія Кульбацька.

Відтепер субсидії призначатиме Пенсійний фонд. Автоматично субсидія буде нарахована 30 000 миколаївців
начальниця управління соціальних виплат та компенсацій Наталія Кульбацька. Фото: Назарій Рубаняк/Суспільне Миколаїв

Після 15 грудня субсидія призначається з місяця, в якому була подана заява. Принцип розрахунку не змінився. З 1 грудня субсидії призначатиме Пенсійний фонд. Водночас, департамент праці і соцзахисту продовжить обробку документів та роз'яснювальну роботу.

"До 1 квітня 2023 року органам соцзахисту доручено передати всі наші справи субсидіантів та пільговиків, які були нами сформовані за п'ять останніх років", — говорить Наталія Кульбацька.

У Миколаєві автоматично субсидія буде нарахована близько 30 тисячам особам. Про це кореспондентам Суспільного сказав директор департаменту праці та соціального захисту Сергій Василенко.

З 1 січня субсидії виплачуватимуться виключно в готівковій формі.

Читайте також

Миколаївські комунальники обкладають мішками з піском пам'ятник Шевченку

Миколаївщина зменшила споживання електроенергії більш ніж у 2,5 рази — начальник ОВА

На Миколаївщині сталися п'ять пожеж. Дві через паління

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок