У Херсоні російські окупанти демонтували пам'ятники Суворову та Ушакову

У Херсоні російські окупанти демонтували пам'ятники Суворову та Ушакову

У Херсоні російські окупанти демонтували пам'ятники Суворову та Ушакову
. Колаж: на першому фото — пустий постамент пам'ятника Ушакову біля Херсонської морської академії, на другому — місце, де стояв пам'ятник Суворову, жовтень 2022 р. Фото: Український південь/Facebook

У Херсоні російські окупанти демонтували два пам'ятники — Суворову та Ушакову. Про це Суспільному повідомив перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський.

Втім він передбачає, що їх може бути більше.

"Просто це не армія, це орда, яка дійсно нічого святого не має. Коли вони відступають, а вони зараз просто втікають із правобережної Херсонщини, вони грабують усе, що можна — будь то пам'ятники або музейні фонди наші, заклади культури або медичні заклади, з наших лікарень. Тобто все, що має хоч якусь цінність, вони все це грабують. Це дійсно не армія, а орда", — сказав Соболевський.

Також він повідомив, що військові РФ з прибічниками, зламують замки в квартирах та будинках людей, які погодитись виїхати на лівий берег Дніпра, і грабують їх.

"Вже є кілька повідомлень про це. Виносять все. Тобто вони роблять з одного боку нібито якусь гарну картинку, з іншого боку просто грабують, тому що вони такі", — сказав Соболевський.

У пропагандистських ЗМІ з'явився перелік об'єктів та цінностей, які російські окупанти збираються вивезти з Херсона. В ньому, крім пам'ятників Ушакова та Суворова, пам'ятник Потьомкіну, цінності краєзнавчого, художнього музеїв, драматичного та лялькового театрів та інші.

Що відомо

  • Так званий "голова Херсонської ВЦА", колаборант Володимир Сальдо 18 жовтня заявив про переселення жителів тимчасово окупованої території Херсонщини на лівий берег Дніпра. Звернення опублікували пропагандистські ЗМІ.
  • Командувач військами РФ в Україні Суровікін заявив про нібито підготовку українськими військами "ракетного удару по греблі Каховської ГЕС". За його словами, ситуація на Херсонському напрямку "непроста", можливе ухвалення "непростих рішень".
  • Окупаційна вдала Херсонщини розсилає жителям обласного центру повідомлення з закликом терміново евакуюватись на лівий берег Дніпра та заявила, що розробила інструкцію "евакуації".
  • Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич закликав жителів міста ігнорувати все, що каже або вимагає окупаційна влада.
  • Керівниця Об'єднаного територіального пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк вважає, що окупаційна влада Херсонщини організувала так звану "евакуацію" на лівий берег Дніпра, щоб мати можливість прикритися мирними жителями.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок