Підозрювані у вбивстві з особливою жорстокістю у Харкові зізналися у ще одному злочині — прокуратура

Підозрювані у вбивстві з особливою жорстокістю у Харкові зізналися у ще одному злочині — прокуратура

Підозрювані у вбивстві з особливою жорстокістю у Харкові зізналися у ще одному злочині — прокуратура
.

Двоє підозрюваних у вбивстві жінки, яку знайшли у колекторі біля річки Уди, зізналися у скоєнні вбивства 7-річної давності.

Як повідомляє прокуратура Харківської області, під час слідчих дій затримані зізналися у вбивстві 46-річного харків’янина, тіло якого знайшли в ріці Уди у 2013 році.

В прокуратурі стверджують, що слідчі Новобаварського відділу поліції неналежно розслідували і закрили цю справу.

"Працівниками поліції в порушення вимог ст. ст. 2, 9, 28 КПК України, а саме щодо повного всебічного та неупередженого дослідження обставин вчиненого кримінального правопорушення, було винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України у зв’язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення", — йдеться у повідомлення прокуратури.

Місцева прокуратура скасувала постанову слідчого про закриття кримінального провадження.

"Встановлено, що причетною до вчиненого кримінального правопорушення виявилась група осіб — 27-річний харків’янин та 30-річний мешканець селища Пісочин", — повідомляє прокуратура.

Правоохоронні органи мають розібратися, чи правомірно справа була закрита, сказав начальник Головного управління Нацполіції Харківщини Валерій Сокуренко.

"Це право прокуратури, мусить розбиратися. Є ДБР, яке з'ясує ті обставини, які там сталися. Я знаю, що в Україні цього року жодна область ще не розкрила вбивства минулих років. Завдяки цьому затриманню цих злочинців, ми розкрили цей злочин. Сьогоднішні правоохоронці це зробили. Які там будуть запитання до тих, хто працював декілька років тому, це 7 років пройшло...", — прокоментував Сокуренко на брифінгу.

Підозрюваним загрожує довічне позбавлення волі.

Що відомо

  • 2 березня 2020 року в трубі біля річки Уди в Новобаварському районі знайшли тіло невідомої жінки. 6 березня двох підозрюваних затримали. За даними поліції, вони визнали провину. Обидва — раніше судимі.

Автори: Альона Рязанцева, Марина Верещака

На початок