З російського полону звільнили маму дівчинки Аліси з "Азовсталі"

З російського полону звільнили маму дівчинки Аліси з "Азовсталі"

З російського полону звільнили маму дівчинки Аліси з "Азовсталі"
. Вікторія Обідіна та її донька Аліса. Фото: Change.org

17 жовтня до Запоріжжя прибули 108 жінок, звільнених з російського полону. У рамках обміну полоненими, на підконтрольну Україні територію повернулася і медикиня Вікторія Обідіна, яку під час евакуації з Маріуполя розлучили із 4-річною дочкою Алісою.

Кореспонденти Суспільного поспілкувались із жінкою.

Вікторія Обідіна розповідає: її місяць утримували в Управлінні з боротьби із організованою злочинністю:

"Потім мене перевели у ВВС на місяць, і потім в Оленівку. А три дні тому нас перевезли у Таганрог. Залишилось 4 дівчини: три пекарі, ті, які випікали хліб, і я, тому що вважалася адмінзатриманою, а не військовополоненою, оскільки не пройшла фільтрацію. І коли я побачила, що залишаюсь одна, я почала бити тривогу, й мене просто внесли у списки".

З російського полону звільнили маму дівчинки Аліси з "Азовсталі"
Вікторія Обідіна після звільнення з полону в Запоріжжі. Фото: Суспільне Запоріжжя

Вікторія каже, що жінки до останнього не знали, що їдемо на обмін.

"Нас перевозили в літаку. А потім, коли ми побачили дорогу, то зрозуміли, що їдемо в бік Запоріжжя. Дуже раділи, але до останнього не вірили. Доки не перетнемо лінію, не сядемо в наші автобуси, доти не вірили у все".

Наразі Вікторія каже, що прагне якнайшвидше зустрітися з донькою. І разом з усіма звільненими проходитиме медичну та психологічну реабілітацію.

Що відомо

  • 8 травня у колоні з евакуйованими мешканцями Маріуполя до Запоріжжя прибула 4-річна Аліса. На шляху евакуації маму Вікторію російські військові затримали у фільтраційному таборі.
  • У Запоріжжі дівчинку прихистила у себе вдома заступниця голови ЗОВА Злата Некрасова. 10 травня за Алісою приїхав її рідний дядько та забрав до Чернівців. Пізніше дитину мали передати під опіку бабусі.
  • У травні 2022 року інтернет-користувачі створили петицію, в якій звернулися до ООН та Червоного хреста із закликом повернути на підконтрольну Україні територію медика Вікторію Обідіну.

Читайте також: "Це було психологічне та фізичне приниження", — звільнені з полону жінки про перебування в російських колоніях

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок