Найбільше поховань у Лимані. Після деокупації Донеччини могили людей поліція знаходить на подвір'ях і на городах

Найбільше поховань у Лимані. Після деокупації Донеччини могили людей поліція знаходить на подвір'ях і на городах

Найбільше поховань у Лимані. Після деокупації Донеччини могили людей поліція знаходить на подвір'ях і на городах
. У Лимані проводять ексгумацію тіл у братських могилах. Фото: Telegram / Нацполіція Донеччини

На деокупованих територіях Донеччини продовжується ексгумація тіл мирних жителів, полція щодня отримує від місцевих нові дані про вбитих та загиблих під час окупації. Про це повідомила речниця поліції Донеччини Олександра Гаврилко на пресбрифінгу.

"Найбільше поховань у Лимані. Маємо загальну інформацію про 43 такі захоронення. В Лимані слідчі опрацювали локацію масового захоронення військовослужбовців ЗСУ. Ексгумовано 35 тіл військових. 152 людини ексгумовано в Лимані. Кількість тіл усіх цивільних у Лимані ще не розпізнали. Могили є й на подвір'ях, городах жителів", — розповіла вона.

За даними речниці, кожного дня кількість знайдених тіл збільшується. Місцеві жителі підходять до слідчих і розповідають про захоронення людей. За даним поліції, причини смерті — вогнепальні поранення, мінно-вибухові травми, також є ті, хто помер природною смертю. Є факти, що свідчать про воєнні злочини росіян, здіснені у деокупованих населених пунктах.

"В покинутому бліндажі, де базувалися російські військові, знайшли тіло загиблого чоловіка. За попередньою інформацією чоловіка розстріляли російські військові. Територія навколо цього місця була замінована", — сказала Олександра Гаврилко. За цим фактом призначено експертизу.

За словами Олександри Гаврилко, на сьогодні відомо про приблизно 40 могил цивільних. За добу поліцейські ексгумують 10-15 тіл.

Що відомо

  • 16 жовтня у Лимані виявили тіла ще сімох мирних жителів, які загинули під час окупації міста.
  • 15 жовтня у Лимані виявили тіла ще шістьох мирних жителів, які загинули під час окупації міста російськими окупантами.
  • У Лимані виявили тіла ще чотирьох мирних жителів, які загинули під час окупації міста російськими окупантами.
  • У Лимані завершена ексгумація тіл з масового поховання військових ЗСУ.
  • На 14 жовтня поліцейськім відомо про 35 поховань на деокупованих територіях. За добу поліція отримала інформацію про ще 4 місця захоронення.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок