ГУР обіцяє 100 000 доларів за передачу Гіркіна в український полон

ГУР обіцяє 100 000 доларів за передачу Гіркіна в український полон

ГУР обіцяє 100 000 доларів за передачу Гіркіна в український полон
. Ігор Гіркін (Стрєлков). Фото: Getty Images/Anadolu Agency

Головне управління розвідки Міністерства оборони України гарантує виплату 100 000 доларів за передачу Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) в український полон. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

“Один із найвідоміших російських терористів вирішив поновити свою участь у війні проти нашої держави. Ігор Гіркін (Стрєлков) — російський терорист, колишній так званий “міністр оборони “ДНР”, — йдеться у повідомленні ГУР.

Наразі СБУ та Генеральна прокуратура порушила проти Гіркіна низку справ за терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету, додали у розвідці.

Також Гіркін оголошений Нідерландами в міжнародний розшук у справі про збиття цивільного Boeing 777 рейсу MH17.

“ГУР МО наголошує: жоден військовий злочинець не уникне покарання”, — йдеться у повідомленні.

Інформацію про Гіркіна пропонують передавати за номером +380 93 117 5809 – зв’язок через Viber, WhatsApp, Telegram, Signal.

ГУР обіцяє 100 000 доларів за передачу Гіркіна в український полон
Фото: ГУР МО

Що відомо

  • У серпні з'явился інформація, що колишнього "міністра оборони" "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) нібито затримали в окупованому Криму, коли він намагався потрапити на фронт у Херсонській області.
  • Ігор Гіркін (Стрєлков) — один із чотирьох обвинувачених у справі рейсу MH17.
  • 17 липня 2014 року у Донецькій області був збитий літак Boeing 777 компанії "Малазійські авіалінії", що виконував регулярний рейс MH17 з Амстердама (Нідерланди) до Куала-Лумпура (Малайзія). Загинули всі пасажири та екіпаж – 298 людей. За кількістю жертв катастрофа Boeing 777 стала найбільшою в історії України.
  • Слідство встановило, що літак MH17 збили над Донбасом з російського "Бука". Об'єднана слідча група (JIT) назвала імена перших чотирьох підозрюваних – Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелков"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Крот"). У листопаді 2019 року частину обвинувального висновку у справі передали до суду Гааги.
  • 9 березня 2020 року розпочалися судові засідання окружного суду Гааги щодо перших чотирьох підозрюваних у справі щодо збиття літака. Євросоюз закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу MH17. Рішення у справі MH17 може бути винесене до грудня 2022 року.

Читайте також

Стрілянина у Бєлгороді, Маск продовжить фінансувати Starlink, киян закликали економити світло. 235 день війни. Онлайн

На початок