Словенія легалізувала одностатеві шлюби й усиновлення дітей представниками ЛГБТ

Словенія легалізувала одностатеві шлюби й усиновлення дітей представниками ЛГБТ

ЗМІ
Словенія легалізувала одностатеві шлюби й усиновлення дітей представниками ЛГБТ
. Ілюстративне фото: Unsplash

Парламент Словенії ухвалив поправку до Сімейного кодексу, дозволивши одностатевим парам одружуватися та всиновлювати дітей. Таким чином Словенія стала першою країною у пострадянському просторі, що легалізувала одностатеві шлюби.

Про це пише Euronews.

До цього, у липні 2022 року, Верховний суд Словенії постановив, що заборона одностатевим парам одружуватися та усиновлювати дітей суперечить Конституції країни.

"Цими змінами ми визнаємо права одностатевих пар, які вони вже повинні були мати протягом тривалого часу", — прокоментував рішення держсекретар Саймон Малєвац.

Водночас головна опозиційна партія Словенії (Словенська демократична партія SDS) розкритикувала легалізацію одностатевих шлюбів і організувала кілька мітингів проти нового закону.

"Найкращий батько ніколи не замінить матір і навпаки", — заявила голова парламентської групи SDS Аленка Джерадж.

Що відомо

  • За шість останніх років в Україні у півтора раза скоротилася кількість тих, хто негативно ставиться до ЛГБТ, – з 60,4% до 38,2%, а також учетверо зросла кількість тих, хто ставиться до ЛГБТ позитивно, – з 3,3% до 12,8% та в півтора раза тих, хто ставиться байдуже, – з 30,7% до 44,8%.
  • Президент України Володимир Зеленський 2 серпня відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів. У відповіді він зазначив, що за "Конституцією України шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка" і додав, що в умовах воєнного або надзвичайного стану Конституція не може бути змінена.

Читайте також

"Будь-яка аргументація про те, що ЛГБТК+ не захищають Україну виглядає смішно". Історія Бориса Хмілевського

Історичний референдум: Куба легалізувала одностатеві шлюби

У харківському метро пройшла акція у межах "ХарківПрайд": на одного учасника напали

На початок