Зима близько. У Святогірську залишаються близько пів тисячі жителів

Зима близько. У Святогірську залишаються близько пів тисячі жителів

Зима близько. У Святогірську залишаються близько пів тисячі жителів
. Співробітники Червоного хреста та волонтери роздали бездомним, що знаходяться в мобільному пункті обігріву, чай та печиво, в Запоріжжі, 25 січня 2016 р. Фото: Прилепа Олександр / УНІАН

У деокупованому Святогірську залишається близько 550 людей. У місті тривають стабілізаційні заходи, працюють сапери. Про це у коментарі Суспільному розповів начальник Святогірської МВА Володимир Рибалкін.

"У місті немає світла. Є вода. Дуже багато руйнувань", — повідомив Рибалкін.

За словами його словами, з опалювальним періодом все вирішено. Є чітко розроблений план.

"Наразі питання про підготовку до холодів є першочерговим. Приватний сектор отримає дрова для опалення. Збираємо інформацію та визначаємо місця для людей, які втратили домівки. А у багатоповерховому секторі, де не можливо буде перезимувати облаштують теплопункти. Більше інформації згодом", — розповів Рибалкін.

Рибалкін зазначив, що евакуація місцевих жителів проходить щоденно.

"Поліція збирає списки, визначаємо час, і ті, хто бажає виїхати, вивозимо. Більшість людей, які залишився, це люди похилого віку. У місті багато зруйнованих багатоповерхівок, і перезимувати буде важко. Тому люди потроху виїжджають до родичів, чи в евакуаційні пункти", — каже Рибалкін.

Як розповів Суспільному Рибалкін, у деокупованому Святогірську вже прокладено гуманітарну логістику. Гуманітарні організації проходять КПП, проїжджають у Святогірськ. Створений координаційний штаб та приймальна для пенсійного фонду та соцзахисту.

"Була нарада з представниками громадських організацій та представниками області. Ми вирішували питання безпеки, логістики. Чимало організацій хочуть допомогти саме Святогірську, але дуже важливо щоб села не залишали. Там теж потрібна допомога, будівельні матеріали", — підкреслив Володимир Рибалкін.

За словами Рибалкіна, в першу чергу місту потрібні продуктові набору та будівельні матеріали. Згодом у місті будуть налагоджувати роботу підприємців.

Що відомо

  • До повномасштабного російського вторгнення в Україну у Святогірську проживало 4504 жителі.
  • 12 вересня 2022 року українські військові звільнили Святогірськ.
  • У вересні мер Святогірська Володимир Бандура потрапив під санкції.
  • У червні меру Святогірська Володимиру Бандурі оголосили про підозру у держзраді. Ватажок так званої ДНР Деніс Пушилін "призначив" Бандуру "головою адміністрації" Святогірська.
  • На мера Святогірська до 24 лютого було відкрито кримінальне провадження, він розкрадав гроші міста. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Читайте також

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок