Працівники бюджетної сфери у Маріуполі повинні здати українські паспорти

Працівники бюджетної сфери у Маріуполі повинні здати українські паспорти

Працівники бюджетної сфери у Маріуполі повинні здати українські паспорти
. Російський паспорт. Фото: Facebook / Асоціація реінтеграції Криму

Працівники бюджетної сфери в окупованому Маріуполі мають здати паспорти України. Про це в ефірі марафону Суспільному повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Найголовніше, кого це стосується, умовних бюджетників, які будуть отримувати гроші з російського бюджету: освітяни, медики, працівники адміністрацій, далі побачимо повний список. Єдине, що відрізняє їх від інших людей, які підуть шляхом паспортизації по Маріуполю, що вони повинні здати всі українські паспорти. Фактично людей беруть в заручники і будуть утримувати на окупованій території", — розповів він.

За словами Андрющенка, маріупольців фактично зачиняють на окупованій території для того, щоб вони не мали змогу поїхати ані в Україну, ані у країни ЄС. Радник мера зазначив, якщо люди не погодяться публічно це зробити, то їх чекає арешт:

"Люди зникають, опиняються у підвалах Донецька, у тюрмах Оленівки. Всі це розуміють, фактично в людей немає вибору. Але до того вони мають втекти з Маріуполя будь-яким шляхом або будуть змушені пройти цю процедуру", — сказав Петро Андрющенко.

Також за даними радника міського голови Маріуполя, окупанти створюють відповідні умови процесу отримання паспортів РФ й для інших категорій населення. "Люди стикаються з купою проблем. Різна допомога, якісь соціальні виплати, виплати зарплати, щоб працювати, перереєстрація транспортних засобів — у людини не залишається іншого шляху, як отримати паспорт", — повідомив він.

Що відомо

  • У Маріуполі окупанти зобов'язали всіх бюджетників здати українські паспорти
  • Окупанти примушують жителів тимчасово окупованих територій отримати громадянство та паспорти РФ
  • У Маріуполі чоловіків з місцевою реєстрацією відправляють воювати

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок