"Задонать книгу "У": бібліотека у Рівному оголосила збір українських видань. Чого бракує

"Задонать книгу "У": бібліотека у Рівному оголосила збір українських видань. Чого бракує

"Задонать книгу "У": бібліотека у Рівному оголосила збір українських видань. Чого бракує
. Фото: сайт Рівненська обласна рада

Акцію "Задонать книгу "У" оголосили у Рівненській обласній бібліотеці. Її мета — поповнення фондів українською літературою. Акцію присвятили Всеукраїнському дню бібліотек, який відзначають 30 вересня, розповіла Суспільному провідна методистка Галина Бойко.

Акція "Задонать книгу "У" в обласній бібліотеці стартувала 28 вересня. І в перший же день на прохання про нові книги для поповнення фондів відгукнулися читачі, вони принесли сім книг.

"Принесли російсько-український словник, це теж зараз доволі важливо. Такі словники будуть корисними для переселенців, які приїхали на Рівненщину і хочуть перейти з російської на українську. Теж, буквально з нових-нових, Мирослав Дочинець в ідеальному стані, книга "Тарас Шевченко і Волинь" краєзнавчого напряму, дитяча література", — зазначила Галина Бойко.

З її слів, охочих долучитися до акції просять приносити книги, видані не пізніше, як два-три роки тому, і різного спрямування. Ідеться про дитячу, художню й навчальну, але обов'язково українську книгу.

"Українських авторів, українською мовою та українського видавництва. Бо зараз ми не купуємо книг, а читачі просять сучасні видання, про які говорять. Зокрема, книги Жадана, новинки видавництв Vivat, Старого Лева. Це дійсно хороша українська література сучасних авторів, наприклад, Анастасії Нікуліної. Людям хочеться це читати і відкривати нових авторів. Також для патріотичного виховання актуальними є книги з історії України. Не вистачає в нас і літератури, яку діти зараз вивчають в школі. Книг з нової програми, на жаль, у бібліотеці немає", — пояснила провідна методистка.

Акція триватиме по 14 жовтня. Охочих долучитися просять приносити книги щодня, окрім п'ятниці, і залишати у спеціально встановленій для цього скриньці на першому поверсі обласної бібліотеки, одразу біля входу.

Читайте також

  • Намальована на тканині: у музей подарували карту чеських земель на Рівненщині ХІХ століття
  • Автор Рівного в мініатюрі: архітектор Петро Ричков відзначив 70-річчя і дав інтерв'ю для Суспільного
  • Гагаріна — на Василя Червонія: у Рівному обрали назви для перейменування ще кількох вулиць
  • Дубенський замок на Рівненщині відзначив 530-річчя. Чим він цікавий

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок